Tehnologie

YouTube te ajută să nu te mai plictisești la clipurile lungi. Cum va face asta cu inteligența artificială

YouTube testează o nouă funcție alimentată de inteligență artificială care le permite utilizatorilor să sară la „cele mai bune părți” ale unui videoclip.

Această funcție va folosi tehnologia AI pentru a sari la cele mai bune părți ale unui videoclip de pe YouTube.

Funcția YouTube este, în acest moment, în teste

Este în prezent în faza de testare și este disponibilă doar pentru anumiți utilizatori YouTube Premium din SUA.

Atunci când un utilizator YouTube apasă de două ori pe ecran pentru a sări peste conținut, un nou buton pe videoclipurile eligibile va sări la punctul prezis de AI în cronologie.

Potrivit 9to5Google, majoritatea utilizatorilor care folosesc YouTube pe Android sau iOS sunt familiarizați cu instrumentul deja.

9to5Google raportează că funcția experimentală de sărire peste conținut a YouTube-ului este similară cu trucul de 10 secunde, cu excepția faptului că analizează datele de vizionare ale utilizatorului și folosește învățarea automată pentru a alege automat puncte de interes într-un videoclip.

Ce spun specialiștii

Canalul YouTube Creator Insider, care publică informații venite direct de la echipa tehnică de creatori de conținut YouTube cu comunitatea mai largă a creatorilor, a oferit mai multe detalii despre funcția alimentată de AI.

„Modul în care funcționează este așa: dacă un utilizator apasă de două ori pentru a sări peste un segment eligibil, vom arăta un buton înainte care îi va duce la următorul punct din videoclip pe care credem că îl vizează”, explică Creator Insider într-un videoclip nou.

„Această caracteristică va fi de asemenea disponibilă pentru creatori atunci când își vizualizează propriile videoclipuri”, s-a scris, de asemenea.

În prezent, nu există detalii suplimentare, astfel că nu știm dacă aceasta va deveni o funcție banașă după testarea cu utilizatorii Premium selectați din SUA sau dacă instrumentul va deveni disponibil pentru utilizatorii obișnuiți de pe platformă. YouTube nu a specificat nici ce înseamnă „videoclip eligibil” pentru ca update-ul să funcționeze.