Tehnologie

YouTube mizează pe Shorts: cum îi ajută pe creatorii de conținut să fie mai eficienți

YouTube a lansat mai multe instrumente de creație pentru Shorts, cum ar fi cele care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a remixa majoritatea videoclipurilor și de a adăuga voce pe fundal, încă de când a fost lansat, în efortul de a-l face un rival pentru TikTok.

Acum, platforma de găzduire video este în plin proces de a-și extinde și mai mult arsenalul de instrumente de creație.

Prima adăugare este Colab, care le permite utilizatorilor să înregistreze videoclipuri scurte într-un format de ecran divizat cu alte short-uri sau clipuri obișnuite.

Tot ce trebuie să facă utilizatorii pentru a crea un videoclip Colab dintr-un short sau conținut YouTube eligibil este să apese Remix și apoi să aleagă noul format..

Primii care vor beneficia de îmbunătățire vor fi cei care folosesc iOS, iar în perioada următoare, funcțiile se vor extinde și pentru Android.

Short-uri la un click distanță, pe YouTube

Platforma adaugă, de asemenea, un instrument care le permite utilizatorilor să construiască rapid și să remixe short-uri existente.

În plus, YouTube va începe să testeze, în săptămânile următoare, un nou instrument de recompunere menit să simplifice transformarea videoclipurilor orizontale în scurtmetraje verticale.

Instrumentul le va oferi creatorilor o modalitate de a ajusta aspectul, mărirea și decuparjul segmentului pe care doresc să-l folosească după ce au ales un videoclip pentru remix.

De asemenea, pot alege să folosească noul efect de ecran divizat pentru videoclipul pe care îl recompun.

Pe lângă aceste noi instrumente de creație, YouTube testează și pentru urmăritori o nouă experiență live pe verticală, pe mobil mai întâi.

Publicul va putea vedea previzualizări ale videoclipurilor live verticale în fluxul de scurtmetraje și dacă dau click pentru a o extinde, vor găsi un flux derulabil cu mai multe videoclipuri live, de acest fel.

YouTube speră că acest lucru ar putea ajuta creatorii și consideră că este o oportunitate excelentă de a câștiga bani pentru cei care s-au alăturat recent Programului de parteneriat.