Tehnologie

YouTube face actualizări: ce trebuie să știi, dacă ai cont pe platformă

Noile orientări YouTube stabilesc modul în care va fi revizuit conținutul de sănătate.

Internetul este o sursă de multe lucruri, cum ar fi rețete delicioase, oferte tehnologice și dezinformare oribilă. Aceasta din urmă se răspândește adesea prin site-urile de social media. În acest moment, YouTube alege să lupte cu fake news, anunțând un nou plan politic pe termen lung pentru a se confrunta cu dezinformările medicale, în special despre cancer.

Ce măsuri ia YouTube

Noile linii directoare YouTube pentru conținutul de sănătate se vor încadra în trei categorii: prevenirea, tratamentul și negarea dezinformării. Se presupune că Prevent va examina și elimina videoclipurile care se opun ghidurilor stabilite de autoritățile de încredere sau contrazic siguranța și eficacitatea vaccinurilor (platforma a interzis conținutul cu informații greșite despre vaccin în 2021).

Proiectul ar trebui să se concentreze pe eliminarea oricărei informații greșite despre tratarea afecțiunilor medicale, inclusiv remedii nedovedite. Platforma susține că negarea se va concentra pe eliminarea oricărui conținut care face o afirmație falsă, cum ar fi că oamenii nu au murit din cauza COVID-19.

„Pentru a determina dacă o afecțiune, un tratament sau o substanță intră în domeniul de aplicare al politicilor noastre de dezinformare medicală, vom evalua dacă este asociată cu un risc ridicat pentru sănătatea publică, cu îndrumări disponibile public din partea autorităților sanitare din întreaga lume și dacă este, în general, predispus la dezinformare”, au declarat directorul YouTube și șeful global al parteneriatelor pentru sănătate și sănătate publică, dr. Garth Graham.

Începând de acum, YouTube spune că va elimina videoclipurile în special despre cancer care încalcă oricare dintre aceste politici – un efort despre care susține că se va intensifica în următoarele săptămâni. De exemplu, dacă un videoclip afirmă că usturoiul vindecă cancerul, acesta e eliminat. YouTube distribuie, de asemenea, o listă de redare cu videoclipuri legate de cancer susținute de știință și face echipă cu Clinica Mayo pentru a crea și mai multe videoclipuri informative despre cancer.