Tehnologie

YouTube ”atacă” un nou domeniu: schimbarea care s-ar putea să-ți vină în ajutor

YouTube va lansa primul canal oficial de cumpărături pentru comerț live, în data de 30 iunie, a informat miercuri agenția de știri Yonhap.

Lansarea se va întâmpla, momentan, în Coreea de Sud, cu posibilitatea extinderii și în alte țări, în viitor.

Coreea de Sud se află deja pe un trend ascendent, cu o rețea comercială în plină expansiune de transmisie în direct, condusă de gigantul tehnologic Naver, ceea ce o face o piață de testare ideală, înainte de a se extinde la rețeaua globală.

Noul canal își va începe parcursul ca un proiect de 90 de zile. La început, va oferi companiilor o platformă de comerț live și intenționează să transmită în direct conținut de la aproximativ 30 de mărci, au declarat reprezentanții Yonhap.

Primul canal oficial de cumpărături al YouTube

Acesta este primul canal oficial de cumpărături al YouTube din orice țară, a declarat, de asemenea, Yonhap.

YouTube Coreea nu a dorit să ofere, până în momentul de față, un comentariu referitor la marea schimbare.

Cum veniturile din reclame ale YouTube au fost grav afectate de reducerea cheltuielilor, dar și din cauza concurenței de la platforme ca TikTok, Instagram și altele, Philipp Schindler, reprezentantul Google pe secțiunea de business, a declarat în februarie că există „un mare potențial pentru a face mai ușor pentru oameni să cumpere de la creatorii, mărcile și conținutul pe care îi iubesc”.

Acțiunile Naver au scăzut cu 4% miercuri dimineață, în timp ce retailerul Lotte Shopping a scăzut cu 3,3%, față de scăderea de 0,5% a pieței, la nivel general.

Piața de comerț live din Coreea de Sud este estimată să crească la 10 trilioane de woni (ceea ce se traduce prin 7,7 miliarde de dolari) în acest an, de la 2,8 trilioane de woni în 2021, Naver deținând, în prezent, aproximativ 60% cotă de piață, potrivit Kyobo Securities.

Rămâne de văzut cum se va comporta noua funcție de la YouTube, în Coreea de Sud și, mai ales, dacă va fi extinsă la nivel mondial, în curând.