Tehnologie

Whatsapp ”fură” o pagină de la Facetime, Zoom și Microsoft Teams: asta mai lipsea ca să-ți facă viața mai ușoară

WhatsApp se bucură de statutul de una dintre cele mai bune aplicații de mesagerie criptată. Acest lucru se datorează, printre altele, numărului impresionant de funcții adăugate în ultimii ani. Nu de alta, dar de curând, platforma de mesagerie deținută de Meta a introdus opțiuni noi și utile, precum editarea mesajelor trimise, securizarea conversațiilor cu parolă, dar și îmbunătățiri semnificative pentru sondaje.

Acum, aflăm despre ceea ce ar putea fi următoarea funcție care se alătură acestui portofoliu. WhatsApp lucrează pentru a extinde funcționalitatea apelurilor video prin introducerea suportului pentru partajarea ecranului în timp real, cum poți face pe Facetime, Zoom sau Microsoft Teams.

Partajarea ecranului ți-ar permite să oglindești ecranul telefonului în timpul unui apel video – o opțiune benefică atunci când discuți despre niște slide-uri sau documente importante în timpul unui apel video pe WhatsApp. De asemenea, ar putea fi utilă atunci când încerci să îți ajuți prietenii sau familia să diagnostice unele probleme la telefoanele lor de la distanță.

Partajarea ecranului în timpul conversațiilor video devine realitate pe Whatsapp (Foto sursă: wabetainfo.com)

Cum funcționează partajarea ecranului pe WhatsApp

Primele semne ale partajării ecranului au apărut în cea mai recentă versiune beta a WhatsApp pentru Android v2.23.11.19, așa cum a observat WABetaInfo. Telegram, FaceTime, Google Meet și alte aplicații populare de mesagerie oferă deja o opțiune similară de partajare a ecranului. Încă nu este clar care vor fi cerințele de performanță în final, iar funcția s-ar putea să nu fie disponibilă în apelurile video de grup și, mai ales, pe telefoanele Android mai vechi.

Din motive de securitate și confidențialitate, este puțin probabil ca partajarea ecranului pe WhatsApp să afișeze conținut din aplicațiile care au setat FLAG_Secure, ceea ce vă împiedică să faceți capturi de ecran. În principal, managerii de parole și aplicațiile de streaming utilizează acest indicator pentru a preveni partajarea neautorizată a conținutului lor.

În plus, cea mai recentă versiune beta a WhatsApp ajustează ordinea butoanelor din bara de navigare de jos, care a fost recent lansată într-o versiune beta disponibilă la scară largă. În loc de Conversații, Comunități, Stare și Apeluri, unii utilizatori văd fila aranjată în ordinea Conversații, Apeluri, Comunități și Stare. Aceasta indică faptul că WhatsApp își finalizează încă designul noului meniu de navigare pe platforma Android și s-ar putea să mai dureze câteva săptămâni înainte ca aceasta să fie lansată publicului larg.

Aceste noi îmbunătățiri aduse apelurilor video de către WhatsApp pot facilita și mai mult comunicarea și colaborarea în mediul digital. Opțiunea de partajare a ecranului va permite utilizatorilor să împărtășească informații mai ușor și să ofere asistență în timp real. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va fi implementată funcția și cum va funcționa în practică.