Tehnologie

WhatsApp ar putea fie și mai rapid. Ce schimbări pregătește gigantul Meta

Unele dintre aplicațiile noastre preferate de mesagerie instantanee de pe Android, inclusiv WhatsApp, au acumulat miliarde de utilizatori activi, fiecare dintre aceștia trimițând și primind sute, dacă nu chiar mii, de mesaje în fiecare zi.

Luând în calcul comunicarea la scară largă și funcții precum partajarea de imagini HD devenind norma, giganții industriei precum WhatsApp sunt nevoiți să reevalueze modul în care datele aplicației sunt gestionate.

Cum va fi WhatsApp mai eficient

O nouă observație în această direcție sugerează că WhatsApp va face în curând ștergerea datelor redundante a aplicației mai ușoară pentru a vă menține telefonul fără dezordine.

Accumularea și gestionarea datelor reprezintă o problemă uriașă dacă nu sunt gestionate corespunzător la scară WhatsApp.

Backup-urile aplicației deja sunt incluse în spațiul de stocare Google Drive, marcând o schimbare față de politica inițială de a menține backup-urile independente de spațiul de stocare.

Cu toate acestea, backup-urile în cloud nu rezolvă încă problema perenă a tuturor acelor imagini de bună dimineața și meme-uri acumulate offline pe dispozitivul tău.

Acest lucru s-ar putea schimba curând deoarece AssembleDebug pe X (fostul Twitter) a postat recent capturi de ecran sugestive care indică faptul că Meta este conștientă de problema și deja lucrează la o soluție.

WhatsApp este deja destul de util, oferind o descompunere pe bază de chat a spațiului ocupat de media, documente și alte date pe care le partajați acolo.

Ce trebuie să știi

Pe aplicația WhatsApp de Android, această listă este disponibilă în Setări – Stocare și date – Gestionare stocare.

Cu toate acestea, curățarea fișierelor redundante poate fi o activitate plictisitoare și AssembleDebug raportează că aplicația de chat va adăuga în curând o setare numită Gestionare descărcări sub secțiunea Instrumente pentru a economisi spațiu, unde deja sugerează activarea mesajelor care dispar.

Acest meniu ar trebui să aibă o opțiune de ștergere cu o singură atingere pentru descărcări precum transcrierile mesajelor vocale, facilitând ștergerea în bloc a diferitelor tipuri de descărcări.

Deși acest lucru nu ar putea fi un mare avantaj pe dispozitivele Android de vârf cu o mulțime de stocare, datele aplicației pot încetini surprinzător de repede hardware-ul bugetului.

Ca întotdeauna, cronologia pentru lansarea acestei funcții este învăluită în mister, dar sperăm să o vedem debutând pe Android în curând.