Tehnologie

Viitorul inteligenței artificiale, Chat GPT 5: cine își pierde locul de muncă din cauza lui, când se lansează

OpenAI a lansat modelul GPT-3 în iunie 2020, iar ChatGPT-3 a fost făcut public pe 30 noiembrie 2020. Comunitatea AI a fost uluită de cât de bine a funcționat această versiune și cât de bine a înțeles sarcinile complexe. Noua versiune a GPT-4 a fost prezentată publicului pe 12 martie 2023.

GPT-4 are o mulțime de funcții și îmbunătățiri noi, cum ar fi capacitatea de a vorbi ca o persoană și o mai bună înțelegere a contextului. OpenAI a depășit întotdeauna granițele cercetării AI, îmbunătățind modelele lor și găsind noi modalități de a le folosi. Open AI a spus pe 23 martie 2023 că va funcționa cu plugin-urile ChatGPT.

Și acum OpenAI va face parte din ChatGPT 5. Iată mai multe detalii despre noua direcție a AI.

ChatGPT-5 este deja un termen binecunoscut, chiar dacă ChatGPT-4 a fost lansat doar de câteva zile. Fanii ChatGPT-4 abia așteaptă să apară următorul asistent de inteligență artificială (AI). Ai citit corect. Se vorbește deja despre ChatGPT-5.

Pe scurt, ChatGPT este un asistent AI foarte cunoscut pe care milioane de oameni îl folosesc. Ne ajută cu temele, ne scrie planurile și codurile de marketing și ne oferă rețete bazate pe ce produse sunt în frigider. Politicienii își scriu chiar discursurile cu el.

Dar cu ChatGPT-4 actualizat, se pare că jocul se va schimba și mai mult. Chiar dacă ChatGPT-4 s-a lansat de curând, termenul „ChatGPT-5” s-a aflat într-o zi în fruntea listei de tendințe Twitter, cu peste 25.000 de tweet-uri despre următorul pas din povestea ChatGPT.

Sam Altman, unul dintre fondatorii OpenAI, compania care deține ChatGPT și este compania-mamă a ChatGPT, a explicat de ce ChatGPT-4 este mult mai bun decât ChatGPT-3. Următoarea versiune a asistentului personal AI pare să primească multă atenție. Altman spune că ChatGPT-4 este mai creativ decât celelalte.

Chat GPT 5 ar apărea la sfârșitului anului acesta

De asemenea, crede că este mai uman. Altman a spus pe rețelele de socializare: „Greșește mult mai puțin și este mult mai puțin părtinitor”. Oamenii se joacă cu ChatGPT-4 ca și cum ar fi o jucărie nouă de Crăciun, așa că unii dintre noi așteaptă deja cu nerăbdare următoarea versiune. Este ca și cum ai lua micul dejun în timp ce te gândești și la prânz”.

Mulți experți vorbesc deja despre ChatGPT-5 pe Twitter, iar termenul este deja mai cunoscut decât ChatGPT-4. Deci, ce vor acești oameni să se schimbe în următoarea versiune, ceva ce nu a fost făcut încă? Mulți dintre ei așteaptă cu nerăbdare graficele ChatGPT-5, de care ChatGPT-4 nu și-a dat seama încă.

Pe de altă parte, ChatGPT-5 poate fi învățat cu ChatGPT-4.  Cei care nu știu despre SkyNet ar trebui să știe că are loc într-un viitor inventat, în care roboții AI devin inteligenți și cuceresc lumea. Suntem deștepți să ne dorim tot timpul următorul AI?

Când apare GPT-5, ar putea schimba complet domeniul prelucrării limbajului natural și ar putea avea un impact mare asupra societății în ansamblu. Iată câteva lucruri care implică GPT-5.

Modul în care oamenii învață ar putea fi schimbat de GPT-5. Ar putea fi folosit pentru a crea instrumente mai avansate pentru învățarea unei limbi, cum ar fi asistenți virtuali care pot răspunde la întrebările unui student într-un mod care sună natural. De asemenea, ar putea fi folosit pentru a crea instrumente mai avansate pentru testarea abilităților lingvistice, care ar ajuta profesorii să afle cât de bine vorbesc elevii lor.

Chiar dacă GPT-5 ar putea avea o mulțime de beneficii, realizarea unui astfel de model de limbaj avansat ar putea veni și cu unele riscuri. De exemplu, știrile false sau alt conținut dăunător ar putea fi făcute cu GPT-5. Dacă GPT-5 nu este antrenat corespunzător pe un set divers de date, ar putea, de asemenea, să înrăutățească discriminarea.

Abilitățile avansate de înțelegere a limbii GPT-5 ar putea ajuta oamenii să comunice mai bine în multe situații diferite. Ar putea fi folosit, printre altele, pentru a îmbunătăți chatbot-urile de servicii pentru clienți, pentru a face asistenții virtuali să sune mai natural și pentru a îmbunătăți serviciile de traducere lingvistică.

GPT-5 ar putea avea, de asemenea, un efect asupra afacerii de îngrijire a sănătății. Ar putea fi folosit pentru a îmbunătăți modul în care sunt citite și înțelese textele medicale, facilitând citirea, înțelegerea și analizarea textelor medicale de către medici și cercetători. Ar putea fi, de asemenea, folosit pentru a face ca chatbot-urile din domeniul sănătății să ofere răspunsuri mai precise și mai naturale. Acest lucru ar îmbunătăți îngrijirea pacienților.

La fel ca predecesorii săi, se crede că GPT-5 se bazează pe o arhitectură transformatoare care este antrenată pe o colecție imensă de texte pentru a răspunde la întrebări într-un mod care pare uman. Dar GPT-5 este de așteptat să fie și mai mare și mai avansat decât GPT-3 și GPT-4.

Unul dintre cele mai importante lucruri despre GPT-5 este că poate oferi răspunsuri care au mai mult sens și sunt mai importante. GPT-5 ar trebui să înțeleagă mai bine sarcasmul și ironia. De asemenea, ar trebui să poată obține răspunsuri mai creative și diferite, ceea ce l-ar face util pentru o gamă largă de sarcini.

Până la sfârșitul lunii martie 2023, nu se știau prea multe despre GPT-5. GPT-5 va avea probabil mult mai multă putere de calcul și parametri decât GPT-4. ChatGPT-5 ar trebui, de asemenea, să poată gestiona contexte mai lungi și să fie antrenat folosind funcții diferite. Într-un alt articol din Digital Trends, se spune că GPT-5 este de așteptat să apară la sfârșitul anului 2023, conform WindowsCentral, și că va continua probabil să îmbunătățească procesarea limbajului natural și generarea de text.

Pe de altă parte, Chat GPT 5 ar putea lăsa unii oameni fără loc de muncă. Un domeniu posibil afectat ar fi jurnalismul, iar acest articol, în viitor, ar putea fi scris de sistemul AI, în loc de mine.

GPT-5 ar trebui să înțeleagă și mai bine limbajul și să vină cu răspunsuri care să aibă mai mult sens și să se potrivească situației. Chiar dacă există unele riscuri, dezvoltarea GPT-5 este un mare pas înainte pentru procesarea limbajului natural. Dar ne-ar putea ajuta să ne înțelegem și să vorbim mai bine. De asemenea, este important să fiți atenți la modul în care este fabricat și utilizat pe măsură ce este construit și pus în aplicare.