Tehnologie

VIDEO Netflix, Microsoft, Tarantino, Rolls Royce – Playtech News Bytes 35

Playtech News Bytes a ajuns la episodul treizeci și cinci, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Netflix lansează jocuri noi pentru abonați

Netflix va lansa anul acesta 40 de noi jocuri mobile, ce vor fi disponibile exclusiv abonaților. Compania mai are în lucru alte 70 de jocuri, dezvoltate împreună cu parteneri precum Ubisoft, care se vor alătura celor 55 de titluri lansate până acum.

Microsoft va revoluționa Office

Microsoft a anunțat mai multe funcții de AI pentru programele din suită Office, care ajută la generarea conținutului prin comenzi scrise. De exemplu, prin comenzi vor putea fi create prezentări PowerPoint pe baza unui document Word și, în același fel, pot fi configurate stilurile grafice și animațiile slide-urilor. Un nou instrument, numit Business Chat, va funcționa asemenea unui chatbot cu rol de asistent, putând să acceseze informații din aplicațiile suitei pentru a realiza diverse sarcini.

Tarantino își pregătește ultimul film din carieră

Regizorul din spatele unora dintre cele mai aclamate lungmetraje din ultimele trei decenii face deja pregătiri pentru o altă capodoperă cinematografică. Tarantino a scris deja scenariul  pentru The Movie Critic, iar filmările vor începe toamna aceasta. În ceea ce privește detaliile filmului, sursele de la Hollywood afirmă că povestea va avea loc în Los Angeles-ul anilor 1970 și că se va învârti în jurul unei femei. Având în vedere timpul și locul în care este plasată povestea, s-a presupus, deja, că eroina noului film al lui Tarantino ar putea fi Pauline, cel mai influent critic de film de la Hollywood, ale cărei conflicte cu editorii din presă, dar și cu regizorii, erau bine cunoscute.

CEO-ul robot al unei companii de jocuri din China are rezultate remarcabile

Dacă vă amintiți, anul trecut am vorbit despre prima femeie robot care a fost numită CEO pentru o companie de jocuri. Astăzi, la mai puțin de șase luni, compania a anunțat o creștere a acțiunilor peste media pieței. Prețul acțiunilor NetDragon Websoft este acum în creștere cu 10%, ducând valoarea companiei la peste un miliard de dolari. În calitate de CEO, Tang Yu conduce departamentul de „organizare și eficiență” al companiei. Robotul este, de asemenea, responsabil și de supravegherea operațiunilor.

Rolls Royce dezvoltă un reactor nuclear pentru viitoarele baze de pe Lună

Grupul industrial britanic Rolls-Royce a anunţat că a primit o finanţare de 2,9 milioane de lire sterline din partea Agenţiei Spaţiale Britanice pentru dezvoltarea unor mici reactoare nucleare destinate viitoarelor baze lunare. Grupul prevede că primul astfel de reactor, ce va avea dimensiunile unui autoturism, va fi gata pentru a fi trimis pe Lună până în anul 2029. Energia nucleară are potenţialul de a mări considerabil durata viitoarelor misiuni selenare şi valoarea lor ştiinţifică.