Tehnologie

VIDEO George Carlin, „imitat” de inteligența artificială. Ce a avut de reproșat fiica regretatului comediant

De la moartea sa în 2008, comedianul George Carlin nu a lansat material nou, din motive cât se poate de evidente: este decedat.

Totuși, recent, un YouTuber a realizat, fără permisiunea familiei lui Carlin, un program special de o oră în care îl imita pe comediant.

Vezi și: 5 show-uri de stand-up comedy de văzut pe Netflix, ca să răzi un pic, dacă tot stai în casă

George Carlin face glume „din lumea de dincolo” de biți

George Carlin cel sintetic: „Mă bucur că sunt mort am fost postat de canalul de YouTube Dudesy, care a realizat și un special de comedie generat de inteligența artificială cu Tom Brady, din cauza căruia fostul quarterback NFL a amenințat că va da în judecată canalul”.

Cu toate acestea, pare că cei din spatele canalului Dudesy nu au învățat din lecție, deoarece fiica lui George Carlin, Kelly, a luat atitudine pe platforma X (fostul Twitter) pentru a clarifica că Dudesy nu a cerut permisiunea familiei.

„Nicio mașină nu va putea înlocui geniul său. Aceste produse generate de inteligența artificială sunt încercări inteligente de a recrea o minte care nu va mai exista vreodată”, scrie Kelly Carlin.

Vezi și: ComedyBox, prima platforma de streaming românească pentru pasionații de comedie. Alternativa la Netflix, HBO Max și PrimeVideo

La începutul clipului, oamenii sunt, ce-i drept, avertizați

La începutul videoclipului, Dudesy precizează că acesta este generat de inteligența artificială și că în audio nu este George Carlin.

Cu toate acestea, naratorul susține în mod dubios că videoclipul a fost dezvoltat „exact în același mod în care ar face un imitator uman”, adică ascultând întregul material al lui Carlin și „am făcut tot posibilul să imit vocea, cadența și atitudinea lui, precum și subiectele care l-ar interesa astăzi”.

Carlin generat de AI vorbește despre împușcăturile în masă din America, despre Trump, dar și despre inteligența artificială.

„Există un domeniu de activitate amenințat de AI”, spune Carlin cel sintetic. „Un loc de muncă care este cel mai probabil să fie complet șters datorită inteligenței artificiale: stand-up comedy”.

Videoclipul a depășit un sfert de milion de vizualizări în doar câteva zile, alimentând temeri că materialele generate de AI inundă internetul și câștigă teren. După cum spune un comentator, „va fi un an foarte interesant”.

Vezi și: INTERVIU ComedyBox.ro – prima platformă românească de streaming cu stand-up comedy, emisiuni, podcasturi și nu numai. Tot ce trebuie să știi