Tehnologie

VIDEO Acest nou robot înfricoșător se poate cățăra pe pereți: de ce a fost creat, ce utilitate are

Fă cunoștință cu Magnecko, un robot nou cu patru picioare și absolut terifiant, care se poate cățăra pe pereți și pe tavan.

Creat de o echipă de opt studenți la inginerie de la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie (ETH) din Zürich, robotul, conform New Atlas, este conceput pentru a ajuta lucrătorii industriali și inginerii să efectueze inspecții și reparații pe structuri metalice înalte. Este periculos și adesea imposibil pentru oameni să urce și să intre în aceste spații și, după cum notează New Atlas. Deși dronele aeriene pot oferi o anumită asistență, durata de viață limitată a bateriei le împiedică adesea utilitatea. Potrivit creatorilor săi, Magnecko rezolvă aceste probleme – atât timp cât o structură este magnetică.

Acest robot înfricoșător poate, de fapt, ajuta oamenii

„Mediile industriale și maritime trebuie inspectate în mod regulat. Deși există multe soluții pentru inspecțiile vizuale de la distanță, acestea deseori eșuează în spații înguste”, se arată pe site-ul proiectului.

„Robotul nostru Magnecko este conceput pentru a aborda aceste constrângeri”.

Așadar, se pare că numele Magnecko a fost inspirat de șopârlele gecko care se cățără pe pereți. Aceste picioare magnetice sunt ridicol de puternice, fiecare putând susține de până la 2,5 ori greutatea totală a robotului.

Astfel, Magnecko nu este încă autonom și trebuie controlat de un operator de la distanță. Dar este capabil să urmeze singur o cale stabilită de operator, fără îndrumări suplimentare, iar studenții ingineri din spatele proiectului cu siguranță nu par să excludă automatizarea viitoare.

„Plănuim să pregătim mai întâi robotul pentru lucrări de inspecție, dar nimic nu îl împiedică să facă întreținere autonomă sau reparații operate de la distanță în viitor”, a declarat membrul echipei Nicolas Faesch pentru New Atlas.

„Poate suporta sarcini utile de câteva kilograme și, cu configurația sa în stil insectă, se poate poziționa cu ușurință după cum este necesar”.