Tehnologie

Ultima „fiță” în materie de tehnologie: cei mai bogați oameni vor să-și descarce creierul în computer

După cum relatează Fortune, un raport recent al consumatorilor, realizat de grupul de strategie A/B Consulting și firma de capital de risc Maveron, arată că 41% dintre cei mai bogați din America și-ar descărca bucuroși conștiința într-un computer, ca mijloc de a trăi pentru totdeauna. Se pare că visele metaverse de miliarde de dolari ale lui Mark Zuckerberg ar putea avea un public țintă, până la urmă.

De la pasiunea lor pentru terapiile de „biohacking” anti-îmbătrânire până la zvonurile de înghețare a capului și schimbul de sânge vampiric, nu este un secret că longevitatea – și nemurirea – sunt activități obișnuite printre cei bogați. Și în încercarea lor de a învinge moartea, unii dintre cei mai bogați din lume își doresc asta foarte mult.

Cine ar vrea să-și pună informațiile din creier într-un computer

Descărcarea creierului, totuși, reprezintă un tip foarte particular de vânătoare a nemuririi, cel puțin în comparație cu aceste mijloace mai fizice de a rămâne în viață cât mai mult posibil. Și având în vedere cât de mult din viața noastră este deja petrecută în lumea digitală, ar putea fi, teoretic, o modalitate fezabilă pentru oameni de a-și păstra bogăția, puterea și influența în perpetuitate – dacă, desigur, conștiința umană ar putea fi vreodată distilată într-un algoritm.

În această notă, conform Fortune, doar 19% dintre americanii cu venituri mici intervievați au raportat că ar dori ca o firmă de tehnologie să-și descarce mintea într-un computer.

Și se pare că, conform raportului, descărcarea creierului nu este nici măcar vârful aisbergului. Alți 41 la sută dintre cei mai bogați din America au recunoscut că vor fi pregătiți să editeze genele viitorii lor copii. Între timp, doar 20% dintre persoanele cu venituri mai mici au spus că ar lua în considerare același lucru.

„Odată cu creșterea costurilor de îngrijire a sănătății și a bunăstării care devin din ce în ce mai mult un privilegiu al elitei”, a declarat Anarghya Vardhana, partener general la Maveron, pentru Fortune, „studiul nostru a confirmat ideea că populațiile mai bogate sunt dispuse să investească în terapii de ultimă oră riscante”.