Tehnologie

Uber și-ar putea diversifica serviciile. Cum vrea gigantul să devină „bun la toate”

În viitor, dacă vei avea nevoie de ajutorul cuiva pentru a îndeplini o sarcină simplă în gospodăria ta, s-ar putea să poți apela la aplicația Uber pentru asta.

Potrivit Bloomberg, compania explorează posibilitatea de a oferi un nou serviciu asemănător Olx, spre exemplu. Dezvoltatorul Steve Moser a găsit un cod ascuns în aplicația Uber pentru iPhone pentru o ofertă care se spune că poartă numele de cod „Chore”.

Cum ar trebui să funcționeze viitorul serviciu de la Uber, cum îți face viața mai ușoară

Pe baza declarației actuale, Chore ar putea să îți permită să angajezi muncitori și să specifici în aplicație ce anume vrei, ora la care să-ți ajungă meseriașul acasă, și așa mai departe.

Desigur, ai putea introduce adresa unde vrei să meargă persoana înainte de a trimite cererea. Uber ar putea calcula apoi o plată proporțională cu timpul necesar pentru a finaliza sarcina, dar va trebui să plătești pentru cel puțin o oră, indiferent cât timp va petrece meseriașul la tine acasă.

Bloomberg notează, de asemenea, că acest cod descoperit de Moser nu oferea indicii cu privire la tipurile de ajutor pe care le vei putea solicita de la furnizori, dar se presupune că este vorba despre diversitate.

Noile servicii ar putea include curățenia, asamblarea mobilierului, asistența electrică, instalațiile sanitare, montarea televizorului, ambalarea și mutarea, deszăpezirea, asistența computerizată, îngrijirea animalelor de companie și chiar îngrijirea persoanelor în vârstă.

Ca orice altă funcție neconfirmată încă în dezvoltare, totuși, Chore poate să nu ajungă să fie lansată.

Dacă se va întâmpla, va fi o nouă îprovocare uriașă pentru Uber, care este cunoscută pentru serviciile de transport și livrare a mâncării din restaurante la adresă.

În ultimele luni, Uber a lansat Carshare, care permite utilizatorilor să împrumute mașini de la un proprietar privat, în mai multe locații, ca parte a încercărilor de a deveni o platformă cu emisii zero, până în 2040.

Trebuie să recunoaștem, ideea sună extrem de bine, așadar să sperăm că opțiunea nu va fi îngropată și că va ajunge să fie, la un moment dat, lansată.