Tehnologie

Trucul WhatsApp care te ajută să-ți găsești mașina în parcare. Nu te așteptai să fie posibil așa ceva în aplicația de chat

WhatsApp funcționează foarte bine ca instrument de chat, este perfect pentru a ține legătura cu prietenii și a le oferi o serie stufoasă de informații într-o varietate foarte mare de formate. Ce nu te-ai aștepta să se întâmple este să-l folosești pentru a-ți localiza mașina.

WhatsApp se actualizează în mod regulat și primește deseori funcții surprinzător de utile, chiar dacă nu par la prima vedere. De exemplu, în urmă cu câteva luni, a devenit posibil să poți începe o conversație cu tine însuți. În aparență, pare stupid. În practică, îți poți scrie un mesaj important când ai nevoie mai mult fără apeleze la notițe sau emailuri. Pornind de la acea particularitate, tocmai a devenit posibil să-ți localizezi mașina parcată într-o manieră semnificativ mai facilă.

WhatsApp te ajută să localizezi mașina parcată

În momentul în care mergi într-un oraș nou sau într-o parcare imensă de mall, nu de puține ori se întâmplă să întâmpini dificultăți în a localiza autoturismul parcat. De-a lungul anilor, tocmai din acest motiv, s-au lansat o serie stufoasă de aplicații mobile menite exclusiv pentru a salva locația în care ți-ai parcat mașina, ca ulterior să o găsești ușor.

Dacă ești însă utilizator de WhatsApp, nu mai trebuie să faci asta. Este suficient să-ți trimiți tu ție un mesaj cu locația mașinii și ai rezolvat cazul. Este ca și cum îi trimiți unui prieten adresa de la tine de acasă când vine în vizită, dar tu te afli în mijlocul unei parcări imense și vrei să te asiguri că nu vei pierde prea mult timp căutându-ți mașina când mergi spre casă.

Intră în WhatsApp pe mobil și în fereastra de conversații fă un tap în stânga sus pentru a iniția o discuție nouă. Primul din agendă, după ”Contactate frecvent”, vei vedea că ești tu, fie cu numele, numărul sau adresa de email. Atinge-ți numele și, în fereastra de chat, apasă pe + din stânga jos, alege locație și optează pentru locația curentă. Asta a fost tot. Când vrei să-ți găsești mașina, intri în aceeași conversați, faci un click pe harta locației și optezi pentru Google Maps, Waze sau orice alt instrument de navigație care te încântă.