Tehnologie

TikTok vrea să ia fața Instagram. Ce aplicație „made in China” ar pregăti gigantul Bytedance

Se pare că TikTok lucrează la o nouă aplicație foto independentă numită „TikTok Photos”, într-o platformă care ar putea rivaliza cu Instagram.

Potrivit unui raport de pe blogul The SpAndroid, cunoscutul cercetător și dezvoltator de aplicații/caracteristici, AssembleDebug, a observat un cod „suspect” pentru o nouă aplicație „TikTok Photos” când a cercetat cea mai recentă versiune a codului aplicației video.

TikTok Photos pentru Android, o posibilitate

Blogul The SpAndroid raportează că fișierul APK al TikTok, care este un format de fișier instalabil pentru Android, conține referințe și pictograme către o nouă aplicație numită Photos.

Potrivit descrierii din versiunea APK 33.8.4, această aplicație ar putea fi destinată „persoanelor cu gândire similară care se bucură de postările foto”. Există, de asemenea, un logo pentru noua aplicație a Bytedance.

Conform textului descoperit, noua aplicație TikTok Photos va fi lansată „în curând” și va fi posibil să sincronizați postările foto între aplicația de bază și noua platformă.

„Photos va fi lansat în curând, sperăm să vă ajutăm să obțineți noi audiențe în noua aplicație. Dacă comutatorul este activat, vom sincroniza fotografiile publice în noua aplicație, indiferent dacă închideți mesajul pop-up sau nu”, se arată în descrierea citată de blogul The SpAndroid.

O aplicație foto cu potențial puternic

Una dintre caracteristicile deosebite ale acestei aplicații este algoritmul puternic de care dispune, cu accent pe relevanța conținutului în locul popularității creatorului.

Acest algoritm ar putea face ca o aplicație TikTok Photos independentă să devină o platformă puternică pentru fotografi, în special atunci când Instagram pare să favorizeze în continuare Reels-urile în detrimentul fotografiilor.

TikTok nu concurează doar cu Instagram în acest an. În ianuarie, gigantul chinez părea să concureze și cu YouTube.

Evident, rămâne de văzut cum se vor concretiza toate astea și dacă, în viitor, zvonurile (pentru că despre asta vorbim) vor prinde contur și se vor comuta în realitate.