Proiectul Clover este alcătuit din mai mulți piloni, printre care stocarea datelor utilizatorilor europeni în mod implicit în Europa; introducerea de prevederi și restricții suplimentare în jurul acestor date, care au la bază controalele deja existente; o companie terță de securitate care monitorizează și verifică în mod independent aceste prevederi; introducerea unor tehnologii avansate pentru îmbunătățirea confidențialității acestor proceduri deja complexe.

În ultimul an, TikTok a făcut progrese semnificative în implementarea acestui proiect cuprinzător și fără precedent.

Reușitele platformei

Primul centru de date din Irlanda este oficial online și au început deja să mute și să stocheze acolo datele utilizatorilor europeni.
Lucrările la centru de date din Norvegia au avansat. Au deja prima clădire și au început să instaleze și să testeze serverele. Urmează ca aceasta să intre online anul acesta. Centru de date din Norvegia va funcționa cu energie 100% regenerabilă și va fi foarte eficient din punct de vedere energetic, utilizând căldură reutilizată pentru alte proiecte.
Au anunțat că principala companie europeană de securitate cibernetică, NCC Group, va fi furnizorul independent de securitate al Proiectului Clover. Grupul NCC va audita în mod independent controalele și protecția datelor, va monitoriza fluxurile de date, va asigura verificarea independentă a protocoalelor de securitate și va raporta orice incident. Grupul NCC a început deja să lucreze.
Cât centrele de date europene intră online, TikTok va înființa o nouă enclavă securizată dedicată datelor utilizatorilor europeni, pe teritoriul SUA.
Au implementat restricții suplimentare privind accesul la datele utilizatorilor europeni, inclusiv interzicerea accesului la datele stocate în noua enclavă europeană pentru angajații din China.

TikTok a prioritizat resurse și investiții semnificative pentru implementarea rapidă a acestui proiect, urmând să transmită constant progresul de-a lungul acestui an. Proiectul Clover oferă un set de garanții și mai mare pentru datele celor peste 150 de milioane de utilizatori din Europa, devenind cel mai important proiect de acest gen din industrie.