Tehnologie

Televizorul perfect pentru casa ta, LG OLED C3: cinci motive ca să-ți schimbi TV-ul

Seria C de la LG este cea mai bine vândută gamă de televizoare a companiei de câțiva ani încoace, ca să nu mai spun că este unul dintre cele mai bune televizoare 4K pe care le poți cumpăra.

Seria C este printre cele mai populare OLED-uri de la LG, deoarece are de obicei aproape toate caracteristicile seriei G, dar la un preț mai ușor de gestionat. Ca și în alți ani, televizorul este disponibil în mai multe variante de mărime a ecranului 83/77/65/55/48/42 de inch.

Cu alte cuvinte, acest model este uimitor pentru filme, jocuri și multe altele.

Imagine

C3 are același panou Evo de la C2, dar nimeni nu poate nega că oferă o calitate incredibilă a imaginii 4K.

Asta înseamnă că are, de asemenea, aceeași rată de reîmprospătare de 100 Hz (120 Hz în unele regiuni) și funcția de creștere a luminozității. Și chiar nu contează ce vizionezi, deoarece C3 gestionează perfect o varietate de conținut.

Mai mult, televizorul acceptă Dolby Vision, HDR10 și HLG.

În plus, există opt presetări diferite pentru imagini, deși poți să reglezi culorile și să le echilibrezi manual în orice moment, după gusturile tale. Modul Standard face o treabă grozavă pentru majoritatea tipurilor de conținut, la fel ca și modul Auto Power Save.

Unele moduri de imagine activează automat TruMotion. Mai important de reținut este faptul că poți pur și simplu să modifici setările de netezire a mișcării după preferințele tale.

Upscalingul este un răsfăț pentru seriale și filmele care nu sunt în 4K, făcând conținutul HD mai clar și mai detaliat.

Sunet

Difuzoarele TV încorporate nu vor egala niciodată calitatea și puterea unui soundbar sau a difuzoarelor hi-fi, dar LG C3 face cu siguranță o treabă bună. Sunetul încă umple încăperea, cu joase, medii și înalte care se disting clar. Suportul pentru Dolby Atmos vine la pachet cu o profunzime a sunetelor pentru serialele și filmele compatibile.

Încă o dată, există moduri prestabilite pentru sunet pentru a se potrivi preferințelor tale, inclusiv modul LG AI Sound Pro, care este menit să reproducă sunetul produs de difuzoarele surround 9.1.2.

Dacă îți faci griji că ai putea să îți deranjezi vecinii, atunci poți activa și reglarea automată a sunetului pentru a te asigura că volumul rămâne la un singur nivel, util dacă te uiți la un film cu multe explozii sau sperieturi.

Conexiunile

Conexiunile sunt printre cele mai mari puncte forte ale lui C3, deoarece includ patru mufe HDMI 2.1 evaluate la lățimea de bandă completă de 48 Gbps. Fiecare dintre aceste prize poate gestiona semnalele 4K/120Hz, VRR și ALLM emise de PS5, Xbox Series X și PC-urile de jocuri. Acum există destul de multe televizoare care pot gestiona toate aceste funcții de joc, dar majoritatea pot face acest lucru doar prin două prize HDMI, dintre care una este adesea preluată de sarcinile eARC.

Televizoarele LG sunt unice în momentul de față deoarece oferă jocuri Dolby Vision până la 4K/120Hz și există un mod HGiG care este deosebit de bine implementat și facilitează obținerea unei imagini mai bune a tonurilor HDR în multe jocuri moderne.

Dacă filmele și serialele te interesează mai mult, sistemul de operare webOS 23 al lui C3 este plin de lucruri de urmărit. În primul rând, sistemul îți pune la dispoziție toate aplicațiile de streaming la care te-ai putea aștepta, dar mai important, tot conținutul care ar trebui să fie prezentat în 4K, Dolby Vision și/sau Dolby Atmos.

webOS a fost actualizat

Versiunea de anul acesta a webOS arată inițial foarte asemănătoare cu cea de anul trecut, dar LG a adus câteva îmbunătățiri utile ale calității vieții. Cel mai evident dintre acestea este că paginile aparent nesfârșite de aplicații, funcții și conținut au fost reduse la doar două pentru a reduce timpii de derulare și de încărcare. Desigur, sistemul simplificat este mai rapid și mai receptiv.

Pentru a obține această reducere a dezordinei paginii de pornire, LG a introdus un sistem de foldere care vede aplicațiile și funcțiile asociate grupate în foldere numite „carduri”. Astfel, totul devine foarte intuitiv.

Fiecare aplicație se simte ca și cum ar fi fost integrată corespunzător, astfel încât să funcționeze fără probleme în sistemul de operare LG. Ar putea părea un lucru mic, dar multe au deficiențe enervante, cum ar fi revenirea la meniul de acasă ori de câte ori apeși butonul de setări de pe telecomandă. Nu există astfel de probleme aici și fiecare apăsare de buton oferă rezultatul așteptat.

Procesor nou

C3 are un procesor nou, Alpha 9 Gen 6. Lista de upgrade-uri față de cipul Alpha 9 Gen 5 pe care îl înlocuiește include AI Upscaling Pro, care este conceput pentru a reduce zgomotul în conținutul sub-4K upscalat fără a sacrifica granulația intenționată a filmului.

OLED Dynamic Tone Mapping Pro optimizează independent difuzarea HDR a 20.000 de zone individuale în fiecare imagine (până la 5000 de zone).

Object Enhancer, care clarifică elementele din prim-plan pentru un plus de profunzime și claritate a imaginii, iar HDR Expression Enhancer aplică cartografierea tonurilor specifice acelor elemente din prim-plan, din nou pentru o tridimensionalitate suplimentară.

LG OLED C3 este un televizor fantastic, care oferă toate lucrurile pe care le-am iubit la C2 cu câteva îmbunătățiri subtile în lucruri precum luminozitatea și regăsirea detaliilor.

Luminozitatea foarte bună atât în SDR, cât și în HDR îl face potrivit pentru a viziona orice, de la conținut SDR până la cele mai recente filme de succes în HDR. Are o manipulare excelentă a reflexiei și, cu luminozitatea sa de vârf, televizorul poate gestiona camere luminoase sau strălucire fără probleme.

Lagul foarte scăzut îl face visul oricărui gamer, deoarece impulsurile sunt traduse aproape instantaneu pe ecran, iar timpul de răspuns superb îl face o alegere excelentă pentru orice fan al conținutului în mișcare rapidă, fie că este vorba de sport sau de jocuri, deoarece acțiunea rămâne întotdeauna clară.

Nu în ultimul rând, televizorul acceptă și DTS, ceea ce îl face o alegere fantastică pentru centrul tău de divertisment acasă.

Practic, este un televizor uimitor, care cu siguranță îi va mulțumi pe toți cei interesați.