Tehnologie

Snapchat îmbrățișează inteligența artificială: Cea mai nouă funcție care schimbă total modul în care arăți

Funcția va avea componente gratuite și plătite.

Snapchat a adăugat o nouă funcție AI generativă în aplicația sa.

„Dreams”, este într-un fel similar cu efectele AR ale companiei, cunoscute sub numele de lentile. Dar, în loc de efecte în timp real bazate pe cameră, funcția folosește AI generativă pentru a remixa selfie-urile utilizatorilor în „imagini fantastice care le transformă personajul în noi identități”.

Funcția, care poate fi găsită în secțiunea „amintiri” a aplicației, începe prin a le cere utilizatorilor să facă selfie-uri arătându-și fața în diferite unghiuri. Aplicația va crea apoi o serie de opt imagini bazate pe teme precum „călătoria în timp” sau „universuri alternative”. În cele din urmă, spune Snap, utilizatorii vor putea crea Vise care includ și asemănările prietenilor lor.

Dreams este cel mai recent experiment AI generativ al companiei, care și-a lansat chatbot-ul MyAI la începutul acestui an folosind modelele OpenAI. (Dreams folosește instrumente open source și date interne, deși compania nu a oferit detalii despre anumiți parteneri.)

Caracteristica evidențiază, de asemenea, modul în care compania folosește interesul pentru tehnologie ca sursă de venit. MyAI a fost inițial limitat la Snapchat+, nivelul de abonament premium al aplicației, înainte de a fi lansat pentru toți utilizatorii aplicației în această primăvară. Compania a adăugat de atunci funcții specializate pentru abonați, inclusiv capacitatea MyAI de a răspunde la fotografii Snaps cu propriile imagini generate de AI.

Inteligența artificială acaparează aplicațiile

La fel, Dreams va avea atât o componentă gratuită, cât și o componentă plătită. Snap le permite abonaților non-Snapchat+ să acceseze doar unul – deci folosiți-l cu înțelepciune – „pachet” de opt selfie-uri, în timp ce abonații vor avea acces la un pachet pe lună (compania spune că intenționează să actualizeze Dreams cu noi teme și stiluri în mod regulat).

Toți utilizatorii vor putea cumpăra pachete suplimentare pentru o achiziție în aplicație de 0,99 USD.

În practică, imaginile par să aibă unele dintre aceleași limitări ca și alți generatori de imagini bazate pe AI. O imagine promoțională împărtășită de Snap a arătat ceea ce păreau a fi vârfurile degetelor parțiale așezate ciudat peste pieptul subiectului. Când am încercat Dreams să-mi creeze propriile selfie-uri AI, unele dintre imaginile rezultate aveau și mâini ciudate, deși cel puțin arătau numărul corect de degete plasate într-o poziție corectă din punct de vedere anatomic.

Totuși, pot vedea cum funcția ar putea face ca utilizatorii Snapchat – care au trimis împreună peste 10 miliarde de mesaje către MyAI – să revină.

Și, deoarece instrumente precum Midjourney s-au mutat în spatele paywall-urilor, ofertele Snap ar putea părea o ofertă mai bună pentru cei care doresc să încerce AI generativă.