Skype nu a murit, dar nici nu mai are mult. De ce îl mai ține Microsoft „conectat la aparate”
Era în care Skype domina comunicarea în online a apus de multă vreme, dar Microsoft încă îl menține în viață cu actualizări neregulate. Acum, o actualizare semnificativă a funcțiilor de mesagerie Skype vine să sublinieze acest lucru.
Microsoft a anunțat Skype Messaging 2.0 pe blogul Skype, care își propune să aducă unele caracteristici de utilizare de la servicii concurente precum Discord și Teams către Skype.
Ce e nou la Skype
Aplicația mobilă are meniuri actualizate atunci când ții apăsată o conversație, cu posibilitatea de a crea rapid un link de invitație, șterge mesajele, adăuga sau elimina din favorite și altele.
Există, de asemenea, un meniu contextual actualizat atunci când ții apăsat pe un mesaj individual, cu opțiuni pentru reacții, copierea textului, răspuns și redirecționarea mesajului și marcarea acestuia.
Skype are inclusiv emoji-uri noi, dar încă lipsește funcționalitatea de emoji-uri personalizate și stickere care există în Discord și alte platforme competitoare.
Vezi și: Skype își schimbă înfățișarea. Cum va arăta și cu ce te ajută
Conversațiile arată „mai fresh”
Aspectul general al conversațiilor a fost, de asemenea, actualizat. Galeriile foto apar sub formă de stive de imagini, asemănător cu iMessage pe dispozitivele Apple, iar răspunsurile la mesaje au o linie verticală și un efect de umbră pentru a le face mai ușor de recunoscut.
Mai mult, poți previzualiza unele fișiere încărcate înainte de a le descărca, cum ar fi fișierele PDF.
Vezi și: Truc pe Skype: cum poți să folosești aplicația mai bine decât crezi
Viitorul pe termen lung este încă neclar. Microsoft a încercat să facă aplicația de chat Teams mai utilizabilă pentru userii casnici, cu posibilitatea de a crea conversații de grup gratuite, dar acest lucru nu s-a prins cu adevărat, iar compania a renunțat să integreze complet Teams în Windows 11.
Chiar și așa, este încă una dintre cele mai bune opțiuni gratuite de mesagerie interplatformă: există aplicații pentru Mac, Windows, Linux, iPhone/iPad, Android, browsere web și chiar dispozitive Alexa.
Probabil că aplicația va continua să primească actualizări ocazionale până când Microsoft va găsi o soluție ceva mai actuală.
Vezi și: Probleme mari la Skype: ce se întâmplă cu adresa ta de IP, cum ignoră Microsoft vulnerabilitatea