Tehnologie

Schimbări în aplicația Google – Pe cine ajută în realitate

Google app vine preinstalată pe toate telefoanele Android, oferind acces rapid la informații relevante prin intermediul fluxului Discover.

În martie, versiunea mobilă a Search a început să introducă un flux dedicat notificărilor printr-o pictogramă de clopoțel în partea dreaptă sus a ecranului.

Așa cum era de așteptat, și aplicația Google pentru Android primește același tratament.

Ce aduce Google nou

Această noutate nu este încă disponibilă pe scară largă, dar cei de la 9to5Google au reușit să o activeze folosind versiunea beta 15.20 a aplicației Google.

Tab-ul Notificări din bara de navigare de jos devine a patra opțiune după Discover, Search și Saved. Notificările vor fi împărțite în categorii Today și Earlier, ultima arătând actualizările mai vechi de 24 de ore.

Tab-ul Notificări conține același tip de actualizări ca și versiunea mobilă a web-ului, inclusiv vremea, actualizări de la echipe sportive, știri locale, zboruri, cuvântul zilei și altele.

Apăsarea butonului de meniu cu trei puncte de lângă fiecare notificare oferă trei opțiuni: Șterge, Nu primi notificări de acest tip și Trimite feedback.

În același timp, apăsarea oricărei notificări individuale duce utilizatorii la rezultatul căutării pentru acea actualizare specifică.

După cum notează corect 9to5Google, acest tab de notificări a fost deja adăugat în aplicația Google pentru iOS, așa că era doar o chestiune de timp până când aplicația pentru Android să primească același tratament.

Schimbările nu se opresc aici

Aceasta este una dintre cele mai mari schimbări ale aplicației Google pe Android din ultima perioadă. Printre actualizările recente ale aplicației se numără o nouă opțiune Gemini în pagina de setări, oferind utilizatorilor un nou punct de intrare pentru a încerca chatbot-ul AI al Google.

Gemini este, de asemenea, disponibil ca aplicație independentă prin Play Store, care este probabil cea mai bună modalitate de a accesa funcțiile AI ale Google pe smartphone-urile care rulează Android 10 și versiuni ulterioare.

În plus, aplicația Google pe Android a adăugat recent abilitatea de a partaja rezultatele căutării sub formă de link-uri, economisind astfel câteva click-uri în proces.