Tehnologie

Schimbarea WhatsApp care-ți face viața mai ușoară

Schimbarea WhatsApp care se lansează acum îți vine în ajutor. Iată despre ce e vorba.

Schimbarea WhatsApp care te va bucura

WhatsApp a anunțat că lansează autentificarea cu chei de acces pe Android. Compania nu a spus deocamdată când va fi disponibilă soluția de conectare pentru alte dispozitive.

Android users can easily and securely log back in with passkeys 🔑 only your face, finger print, or pin unlocks your WhatsApp account pic.twitter.com/In3OaWKqhy

— WhatsApp (@WhatsApp) October 16, 2023

WhatsApp tocmai a făcut conectarea la aplicația sa un proces mult mai simplu și mai rapid, cel puțin pe dispozitivele Android. Aplicația de chat deținută de Meta a lansat suport pentru cheile de acces pentru Android, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu mai trebuie să folosească OTP-uri de la autentificarea cu doi factori pentru a se putea conecta la conturile lor. Cheile de acces sunt o tehnologie de conectare relativ nouă, concepută pentru a fi rezistentă la atacurile de phishing, furturile de parole și alte vulnerabilități de securitate.

Cum te ajută

Mai exact, acestea sunt formate din perechi criptografice compuse dintr-o cheie publică și o cheie privată care se află pe dispozitivul utilizatorului. Serviciile care acceptă cheile de acces nu au acces la acea cheie privată și, de asemenea, nu pot fi notate sau date. Fără acea cheie privată, nimeni altcineva nu se poate conecta la contul tău. Acum că WhatsApp a lansat suportul pentru cheile de acces, utilizatorii se pot conecta utilizând procedura de autentificare a dispozitivului lor, astfel încât să își poată verifica pur și simplu identitățile cu chipul, amprenta sau codurile PIN.

Vezi și Anunțul WhatsApp pentru toți utilizatorii. Se întâmplă din luna octombrie, telefoanele care vor fi ”lovite”

Vezi și Cum securizezi WhatsApp pe iPhone: Funcția pe care ar trebui să o folosești

Deși multe aplicații încă nu au suport pentru chei de acces, lista continuă să crească. De exemplu, PayPal a lansat autentificarea cu chei de acces pentru Android în luna martie a acestui an, în timp ce TikTok a lansat suport pentru tehnologie în luna iulie. Mai recent, 1Password a lansat cheile de acces pentru toți utilizatorii săi de pe desktop și iOS, după ce a testat soluția de conectare timp de trei luni.

Mai mult, o altă schimbare recenta de la compania de mesagerie este crearea unei versiuni compatibile de WhatsApp pentru iPad. O aplicație nativă WhatsApp construită cu Mac Catalyst a fost lansată de Meta și este acum disponibilă pentru testerii beta care folosesc deja aplicația beta pe dispozitive mobile.