Tehnologie

Schimbarea radicală din WhatsApp care te ajută să înțelegi mai bine ce primești, ce trimiți prin aplicația de chat

WhatsApp face o treabă foarte bună în a-și extinde baza de utilizatori cu actualizări regulate de care să beneficieze cei aproximativ două miliarde de utilizatori. Ca de obicei, cele mai noi opțiuni sunt disponibile doar pentru cei care ”se aruncă” la versiunea beta, urmând ca în câteva săptămâni să poată fi experimentate de publicul larg.

WhatsApp nu mai este de mult timp doar o aplicație pentru expedierea și recepția de mesaje scrise. Multe conversații se desfășoară în 2023 doar prin emoticoane sau GIF-uri, eventual, însoțite de câteva linii de text, similar cu un story. În acest context, o nouă versiune a popularei aplicații de chat îți va permite să aduci modificări GIF-urilor înainte să le trimiți, să modifici pozele, să creezi un nou context pentru acel conținut media.

WhatsApp te ajută să fii și mai creativ

Opțiunea disponibilă momentan în beta extinde o funcție mai veche referitoare la expedierea de fișiere media cu texte predefinite. Practic, acele texte de pe poze, clipuri sau GIF-uri vor putea fi înlocuite cu alte noi, personalizate de către cel care le trimite. Ideea este de a crea mai multă claritatea în jurul contextului în care s-au trimis acele fișiere.

Descrierea actualizată sau adițională va fi trimisă ca un mesaj separat. În acest fel, se va facilita evitarea interpretărilor greșite, deoarece, până acum, aplicația permitea utilizatorilor doar să păstreze sau elimine mesajul implicit pentru mediile/documentele transmise, informează Tecnoandroid, citat de Mediafax.

Ideea de bază este că, dintr-un punct de vedere, WhatsApp se aliniază cu ceva ce poți face pe Facebook Messenger. Atunci când alegi să partajezi ceva pe Facebook prin mesaj, pe lângă secțiunea în care alegi destinatarii, ai un câmp în care să creezi un context pentru ceea ce ai ales să partajezi, să scrii un text. Același câmp va fi inclus și în WhatsApp, ca să nu mai trimiți doar poze, clipuri, GIF-uri fără gândurile tale din spate.