Tehnologie

Schimbarea din Google Maps care îți face viața mai ușoară. Waze o are deja de 8 ani

Google Maps a copiat, în cele din urmă, caracteristica aplicației GPS de la Waze, adăugând suport pentru balize Bluetooth, astfel încât să poți naviga inclusiv prin tuneluri sau în alte zone în care semnalul de satelit nu pot ajunge.

Vezi și: Cum afli altitudinea în Google Maps. Metoda simplă, din câteva click-uri

Google Maps, mai bun pe Android, încă lasă de dorit pe iOS

Această funcție a fost implementată pe scară largă pe Google Maps pentru Android, dar încă lipsește din versiunea iOS, cel puțin deocamdată.

Ar fi de bun augur să menționă că balizele Bluetooth sunt proiectate pentru a-ți oferi informații de navigare și trafic subteran, acolo unde semnalele GPS nu pot pătrunde corespunzător.

Cunoscute și sub numele de Waze Beacons, acestea sunt, în linii mari, „dispozitive hardware de control cu microcontrolere cu consum redus de energie, alimentate de baterii, care trimit semnal unidirecțional către telefonul sau tableta utilizatorului”, fără a captura date de la utilizator, informează Google.

Un pic rușinos pentru Google, însă Waze a lansat inițial această caracteristică în 2016.

Vezi și: Tot ceea ce nu știai despre Google Maps: ce funcții ascunse are, cum te ajută

Cum activezi noua funcție

Funcția nu este activată implicit, așa că iată cum o puteți activa. În Maps, mergi la Setări > Setări de navigare și apoi găsești „Opțiuni de conducere”, aproape de partea de jos a listei.

Sub acestea, vei vedea balize Bluetooth pentru tuneluri, dacă ai cea mai recentă versiune, evident, și poți activa această opțiune de aici.

Funcția a început deja să apară la unii utilizatori beta în luna octombrie a anului 2023, dar acum este disponibilă în versiunea principală.

Implementarea ar trebui să faciliteze considerabil navigarea, în special în tuneluri complicate cu mai multe benzi și ieșiri.

Este, fără îndoială, cea mai recentă dintr-o serie de caracteristici noi care includ informații despre încărcarea vehiculelor electrice, capacități AI, vizualizare imersivă, dar și altele.

Vezi și: Cum creezi un traseu personalizat pe Google Maps: e mai simplu decât crezi