Tehnologie

Schimbarea din Facebook Messenger care te face să uiți de WhatsApp, Facetime sau Telegram

Deși Meta are în portofoliu o serie stufoasă de servicii online și platforme, precum Messenger, Instagram, Facebook sau WhatsApp, este lăudabil efortul lui Mark Zuckerberg de a le diferenția cât se poate de bine și, dintr-un punct de vedere, de a alimenta o concurență benefică între ele.

În perioada imediat următoare, Facebook Messenger va beneficia de o actualizare foarte importantă când vine vorba de apeluri video sau videoconferințe. Aplicația de chat îți va permite să te joci în timpul unui apel, iar mecanismul va fi unul cât se poate de prietenos. În plus, ai și 14 opțiuni către care te poți orienta.

Facebook Messenger te ajută să joci cu prietenii

În timpul unui apel video, după ce vei apăsa pe butonul pentru modul grup, vei descoperi un buton suplimentar marcat Play. Faci click pe el și rămâne doar să-ți alegi sursa de divertisment, una din 14 variante, momentan. Ca o notă de subsol, Meta a promis că va suplimenta portofoliul respectiv cu o serie de alte titluri înainte de finele acestui an.

Din start, lista aplicațiilor disponibile include Words With Friends, Mini Golf FRVR, Card Wars și Exploding Kittens. Având în vedere că Messenger este disponibil pe o serie stufoasă de dispozitive și sisteme de operare. Indiferent dacă vorbim de Facebook Messenger pentru iPhone, Android sau web/desktop, opțiunile suplimentare vor fi disponibile din start, fără actualizări suplimentare sau plugin-uri/extensii adiționale.

Deși această veste s-ar putea să fie îmbucurătoare pentru mulți utilizatori de Messenger, vine într-o perioadă foarte ciudată pentru Meta. Nu de alta, dar compania părea să fie renunțat complet la ambițiile din zona de gaming, mai ales după ce a închis Facebook Gaming în urmă cu câteva luni. Mai mult decât atât, în ceea ce privește Messenger, oficialii gigantului american promiteau anul trecut că vor simplifica aplicația, având în vedere numărul foarte mare de funcții care sunt neutilizate și consumă inutil cantități masive de resurse. Se pare însă că s-au răzgândit.