Tehnologie

Schimbarea de la WhatsApp care duce aplicația cu un pas în viitor

WhatsApp, platforma de mesagerie deținută de Meta, este un nume cunoscut la nivel global. Cu peste 2,78 miliarde de utilizatori în întreaga lume, se clasează pe primul loc între cele mai bune aplicații de mesagerie mobilă.

Cu un flux constant de actualizări, aplicația nu devine niciodată învechită, oferind criptare end-to-end, chat-uri de grup, comunități și canale, WhatsApp fiind o platformă de mesagerie ușor de utilizat și de încredere.

Meta a început să integreze câteva dintre funcțiile sale AI în aplicațiile de mesagerie

Bara de căutare Meta AI a ajuns pe WhatsApp, la fel ca și autocolantele generate de AI, iar discuțiile despre instrumentele de editare a fotografiilor AI de pe Instagram, care ar putea fi integrate în platforma de mesagerie, au atras atenția.

Acum, ca parte a celei mai recente versiuni beta WhatsApp 2.24.11.17, aplicația de mesagerie lucrează la adăugarea unei noi funcții AI care duce autocolantele generate de AI cu un pas mai departe: generarea de imagini de profil AI.

Cei de la WABetaInfo au reușit să descopere această funcție în cea mai recentă versiune beta și chiar au împărtășit o captură de ecran a instrumentului.

Instrumentul ar putea apărea în tab-ul creion/editare din setările imaginii de profil sau ar putea avea propriul tab, similar cu Avatarele.

Din câte se pare, instrumentul va funcționa exact ca autocolantele, permițându-vă să descrieți imaginea dorită pentru a o genera.

Cui îi face viața mai ușoară noul instrument de la WhatsApp

Deși nu este clar exact care model va fi utilizat de WhatsApp pentru a genera imaginile respective, este probabil același model utilizat pentru bara de căutare Meta AI.

Deși utilizatorii au deja opțiunea de a genera imagini direct din bara de căutare, aceștia ar trebui să descrie imaginea într-un chat cu Meta AI, să aștepte să fie generată, să o salveze și apoi să o încarce ca imagine de profil. Noul instrument, însă, simplifică procesul, eliminând pașii inutili.

Instrumentul ar trebui să fie benefic pentru cei care doresc să mențină confidențialitatea prin neîncărcarea fotografiilor personale, având totuși opțiunea de a folosi imagini care reflectă personalitatea și preferințele lor. Momentan nu este clar când ar putea fi lansat acest instrument.