Tehnologie

Schimbarea de la Google care îți face viața mai ușoară. Ce se întâmplă cu browserul Chrome

Google tocmai a anunțat trei caracteristici noi pentru browserul Chrome pentru ca tu să te bucuri de ceva mai multă flexibilitate.

O parte dintre aceste instrumente sunt destinate aplicației de smartphone, în timp ce altele funcționează cu browserul standard bazat pe PC.

Ce va fi nou pe Google Chrome

În primul rând, utilizatorii de Chrome de pe desktop primesc noi sugestii de căutare care provin de la alții.

Browserul va continua să-ți amintească căutările recente și va auto-completa sugestiile de căutări relevante, dar vei vedea și opțiuni generate de utilizatori în dreapta acestor sugestii de auto-completare obișnuite, sub o filă marcată sub denumirea de „Oamenii mai caută și…”.

Utilizatorii de Chrome de pe iOS și Android vor avea parte acum de mai multe imagini pentru care să însoțească căutările sugerate.

În trecut, Chrome afișa doar imagini pentru sugestiile de căutare în bara de adrese care se potriveau exact cu o anumită interogare.

Acum, căutările generale vor avea atașate câte o imagine fiecărei opțiuni din meniul derulant. O imagine valorează cât o mie de cuvinte, iar Google pare să nu fi uitat asta.

Vei putea folosi Google chiar și atunci când internetul „se târâie”

Poate cea mai intrigantă caracteristică nouă se referă la faptul că Chrome pentru iOS și Android primește un instrument de optimizare care permite căutarea chiar și atunci când utilizatorii au o conexiune slabă la internet.

Google nu a dezvăluit cum funcționează acest lucru, afirmând pur și simplu că se datorează „capacităților îmbunătățite pe dispozitiv”.

Compania spune că această căutate va continua să funcționeze cu o conexiune „proastă”, deci este probabil necesar totuși un anumit nivel de conexiune.

Toate cele trei caracteristici sunt disponibile astăzi, așa că poți profita din plin de ele, dacă, din întâmplare, folosești Chrome. Conform statisticilor, sunt șanse mari.

Mai mult decât atât, compania a adăugat recent trei caracteristici AI generative și un instrument de scriere bazat pe Gemini.