Tehnologie

Programul de editare foto care îți promite să te scape de ”zgomotul de imagine”: Cum funcționează, de ce este mai bun ca Lightroom

Platformele de editare foto Pixelmator și Photomator au fost actualizate săptămâna aceasta cu un nou algoritm Denoise despre care dezvoltatorii spun că permite ambelor aplicații să recunoască mai bine zgomotul și, prin urmare, să-l elimine mai bine.

„Mai mult, prin folosirea unei arhitecturi asemănătoare UNet, un tip specializat de rețea neuronală, am dublat dimensiunea modelului de eliminare a zgomotului, ceea ce, la rândul său, face ca Denoise să fie de două ori mai inteligent la filtrarea zgomotului în comparație cu versiunea anterioară”, se arată într-un comunicat. Pixelmator.

„Acest lucru ne-a ajutat să remediem problemele din versiunile anterioare în care zgomotul era eliminat în mod neuniform sau zonele imaginii deveneau prea neclare, astfel încât acum vă puteți bucura de imagini mult mai curate, fără artefacte nedorite”, s-a menționat, de asemenea.

Culorile și contrastul, recuperate

Pixelmator susține că Denoise nu mai elimină pur și simplu zgomotul din fotografii, ci poate recupera și culorile și contrastul imaginii.

Acest lucru îi permite să abordeze probleme precum culorile fade, care sunt de obicei asociate cu fotografii ISO ridicate și este unul dintre factorii care le face să arate mai rău.

Folosind caracteristica actualizată Denoise, Pixelmator spune că editorii pot anula o parte din „zgomot” care au fost create atunci când fotografia a fost făcută și pot aduce înapoi contrastul și culorile originale care ar fi trebuit să fie capturate.

Actualizarea introduce, de asemenea, un glisor de intensitate Denoise, care le permite editorilor să aibă mai mult control asupra a cât de mult zgomot doresc să elimine dintr-o imagine.

Compania spune că scăderea intensității Denoise va păstra mai multe detalii ale imaginii originale, dar va păstra un pic de zgomot, în timp ce creșterea intensității va face ca imaginea să pară mai netedă.

Actualizarea este lansată în această săptămână pentru Pixelmator Pro sau Photomator pe Mac, iPhone sau iPad și este gratuită pentru toți utilizatorii.