Tehnologie

Profeția lui Tim Cook despre inteligența artificială, “deschide noi drumuri”. Ce rol va juca Apple față de ChatGPT și Gemini

Inteligența artificială de la Apple e pe cale să „ia fața” lui ChatGPT sau Gemini.

Tim Cook, CEO-ul Apple, afirmă că gigantul va deschide noi orizonturi în domeniul inteligenței artificiale generative începând din acest an.

Apple și inteligența artificială

Declarația a fost făcută în cadrul celei mai recente conferințe cu investitorii, la scurt timp după ce s-a anunțat că Apple renunță la dezvoltarea tehnologiilor pentru mașinile autonome, cunoscut sub numele de proiectul Titan, conform Reuters.

Acest mesaj al lui Tim Cook îndeplinește două scopuri. Pe de o parte, comunică investitorilor că investițiile lor sunt mai bine plasate în AI decât în proiectul complex al mașinilor autonome. Pe de altă parte, este o promisiune care ridică așteptări ridicate în ceea ce privește noile funcționalități de inteligență artificială pe care Apple urmează să le lanseze în acest an pe produsele sale.

Ce va face gigantul tech

Chiar dacă a ratat oportunitatea anul trecut și a avansat mai încet decât unii dintre rivalii săi în acest domeniu, Apple a accelerat dezvoltarea AI și a pus bazele propriilor modele lingvistice. Tim Cook a confirmat deja că iPhone, iPad și alte produse Apple vor include în curând funcționalități AI, consolidând și mai mult informațiile neoficiale care circulau.

Conform acestor informații, Apple va introduce funcționalități AI într-o gamă largă de produse și servicii, de la Siri la Apple Music, unde utilizatorii vor putea folosi inteligența artificială generativă pentru a-și gestiona listele de redare și pentru a descoperi muzică nouă.

Aceste actualizări și altele vor fi implementate în toamnă, odată cu lansarea noilor versiuni ale sistemelor de operare dezvoltate de Apple. O prezentare sumară a acestora este așteptată în iunie, la WWDC 2024.

Apple, unul dintre liderii industriei tehnologice, a integrat inteligența artificială într-o varietate de produse și servicii pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și a oferi soluții inovatoare. De la asistenții vocali precum Siri, care folosește tehnici de învățare automată pentru a răspunde la întrebările utilizatorilor, până la funcții precum recunoașterea facială în iPhone-uri și iPad-uri sau recomandările personalizate în App Store, Apple utilizează AI pentru a oferi o interacțiune mai intuitivă și eficientă cu dispozitivele lor.