Tehnologie

Probabil cel mai bun smartphone pentru poze, lansat oficial. Ce poate să facă noul Xperia 1 VI

Sony a lansat recent modelul premium Xperia 1 VI, un telefon dotat cu tehnologie de ultimă generație care îmbunătățește performanțele camerei și ale ecranului.

De ce ar putea fi cel mai bun telefon pentru iubitorii de fotografie

Unul dintre principalele puncte forte ale acestui telefon este noua cameră telefoto cu zoom optic, care permite fotografierea la distanță mare fără pierderea calității imaginii, având un zoom de 7.1x.

Aceasta utilizează o lungime focală largă, între 85 mm și 170 mm, oferind imagini clare la orice distanță și permițând crearea de portrete profesionale cu efecte bokeh rafinate.

Mai mult decât atât, obiectivul superangular de 24 mm este echipat cu senzorul Exmor T, care oferă performanțe excelente în condiții de iluminare redusă și autofocalizare rapidă alimentată de inteligența artificială, utilizând urmărirea AF pentru detectarea poziției umane.

Sony Xperia 1 VI dispune și de difuzoare noi care oferă o calitate superioară a sunetului și de un ecran îmbunătățit, ce utilizează tehnologia de ajustare a imaginii cu AI powered by BRAVIA.

Aceasta reproduce calitatea imaginii televizoarelor BRAVIA direct pe telefon, ducând experiența de divertisment la un nivel superior.

Cu o autonomie a bateriei de două zile, Sony Xperia 1 VI este ideal pentru cei care caută un smartphone premium cu performanțe de top.

Fotografiile cu Xperia 1 VI concurează cu cele făcute cu o cameră foto full frame

Pe lângă fotografii de înaltă calitate, senzorul Exmor T al camerei de 24 mm, ajutat de AI, oferă imagini echivalente cu cele ale camerelor full-frame, reducând zgomotul și extinzând intervalul dinamic în condiții de luminozitate scăzută.

Camera telefoto cu zoom optic oferă o distanță focală între 85 mm și 170 mm, permițând fotografii macro la o distanță maximă de 2x și o distanță minimă de focalizare de 4 cm, fără a necesita un senzor macro dedicat.

Funcția de urmărire AF pentru detectarea poziției umane, dezvoltată pentru camerele din seria Alpha, utilizează tehnologia AI pentru a recunoaște și urmări corpul uman, asigurând autofocalizare precisă chiar și în condiții dificile.

Aplicația camerei foto a fost actualizată pentru a oferi o interfață simplă și intuitivă, facilitând navigarea și utilizarea modurilor speciale de fotografiere.

Ecranul telefonului, îmbunătățit cu tehnologia AI remaster powered by BRAVIA, optimizează contrastul, culoarea și claritatea imaginilor, oferind o experiență optimă de vizionare chiar și în condiții de iluminare puternică.

Noul ecran este de 1,5 ori mai luminos decât cel al modelului anterior și include tehnologia Sunlight Vision pentru o vizibilitate mai bună în exterior.

Sony Xperia 1 VI, telefonul care concurează cu o cameră foto full frame

Sunet premium, baterie generoasă

Xperia 1 VI oferă sunet premium, fie prin căști cu fir sau wireless, fie prin difuzoarele stereo îmbunătățite. Prin această tehnologie se reduc distorsiunile la volum mare și optimizează sunetul la frecvențe joase, oferind o experiență audio mai puternică și imersivă.

Bateria de 5.000 mAh asigură o durată de utilizare de două zile și susține încărcarea rapidă, atingând 50% din capacitate în 30 de minute.

Tehnologiile Battery Care și Xperia Adaptive Charging protejează bateria, asigurând o durată de viață sănătoasă de patru ani. Telefonul suportă și noul standard Wi-Fi 7, facilitând transferul rapid de date.

Platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3 îmbunătățește capacitățile AI ale Xperia 1 VI, oferind performanțe superioare pentru camera foto, sunet, gaming și ecran.

Funcția FPS Optimiser optimizează utilizarea procesorului și numărul de cadre pe secundă în funcție de mediul de joc, asigurând o experiență de gaming de neegalat.

Cât costă să ai un telefon cu design sofisticat

Designul telefonului este sofisticat, cu o aderență mai bună și o structură rezistentă la zgârieturi și amprente. Este disponibil într-o gamă de culori pentru a se potrivi stilului fiecărui utilizator. Telefonul și ambalajul acestuia sunt prietenoase cu mediul, utilizând materiale reciclate și ecologice.

Prețul estimat pentru Xperia 1 VI este de 6.599 RON, iar precomenzile încep din 20 mai 2024, cu livrări programate pentru mijlocul lunii iunie 2024.