Tehnologie

OpenAI „a călcat pe bec”. Suspiciunile vin direct de la Hollywood, actrița care acuză compania de furt

OpenAI ar fi ales actrița pentru vocea lui Sky cu mult înainte ca Sam Altman să o contacteze pe Scarlett Johansson, fără a avea intenția de a găsi o voce asemănătoare, potrivit The Washington Post.

Anunțul de casting lansat de OpenAI anul trecut căuta actori cu voci „calde, captivante și carismatice”, cu vârste între 25 și 45 de ani, și neafiliați la sindicate. Nu ar fi existat nicio cerință specifică ca vocea să semene cu cea a lui Johansson.

Cum ar fi ales OpenAI vocea pentru Sky

Un agent al actriței care i-a dat vocea lui Sky a spus pentru The Post că nu au existat discuții despre Johansson sau despre filmul Her în timpul procesului de selecție.

OpenAI nu ar fi modificat înregistrările actriței pentru a imita vocea lui Johansson, vocea naturală doar s-a întâmplat să semene.

Joanne Jang, manager de produs la OpenAI, a declarat că gigantul a ales actori dornici să lucreze cu AI. Toate deciziile privind vocile AI au fost luate de Mira Murati, directorul tehnologic al OpenAI, iar Altman nu ar fi fost implicat prea mult.

Jang a menționat, de asemenea, că, în opinia sa, Sky nu suna deloc ca Johansson. Actrița care i-a dat vocea lui Sky a spus prin intermediul agentului său că a folosit vocea sa naturală, pe care oamenii care o cunosc bine nu au comparat-o niciodată cu cea a lui Johansson.

Scarlett Johansson este de altă părere

Cu toate acestea, Johansson a afirmat într-o declarație pentru Engadget că a fost surprinsă de cât de mult semăna vocea lui Sky cu a ei, menționând că chiar și prietenii și mass-media nu au putut face diferența după ce ea a refuzat oferta lui Altman de a da voce ChatGPT.

Johansson a spus că Altman a contactat-o prima dată în septembrie 2023 și din nou cu două zile înainte de lansarea GPT-4o, îndemnând-o să se răzgândească.

OpenAI a întrerupt utilizarea vocii lui Sky „din respect” pentru preocupările lui Johansson, a scris compania într-o postare pe blog, deși Johansson a menționat că acest lucru s-a întâmplat doar după ce a angajat un consilier juridic care a contactat pe Altman și OpenAI pentru clarificări.