Tehnologie

O eroare Meta a dezactivat filtrul pentru conținut politic pe Threads și Instagram

La începutul acestui an, Meta a luat decizia controversată de a limita automat conținutul politic din recomandările utilizatorilor pe Threads și Instagram, implicit.

Compania a declarat că nu dorește să „amplifice proactiv” postările politice și că utilizatorii pot opta să vadă astfel de conținut prin setările Instagram.

Toggle-ul pentru conținut politic al Instagram se reseta de fiecare dată când aplicația se închidea

Cu toate acestea, s-a dovedit că Meta a continuat să limiteze conținutul politic chiar și pentru utilizatorii care au ales să îl vadă. O eroare nespecificată a cauzat resetarea toggle-ului pentru „conținut politic” — deja ascuns adânc în meniul de setări al Instagram — la setarea „limitat” de fiecare dată când aplicația se închidea. Conținutul politic, conform Meta, „este probabil să menționeze guverne, alegeri sau subiecte sociale care afectează un grup de oameni și/sau societatea în ansamblu”.

Problema a fost semnalată de utilizatorii Threads, inclusiv strategul democrat Keith Edwards, și confirmată de Engadget. Nu este clar cât timp a afectat această eroare recomandările utilizatorilor.

„Aceasta a fost o eroare și nu ar fi trebuit să se întâmple”, a scris Andy Stone, purtător de cuvânt Meta, pe Threads.

„Lucrăm la remedierea acesteia”.

Poziția Meta despre conținutul politic

Așadar, problema este probabil să ridice întrebări despre poziția Meta privind conținutul politic. Deși Threads este adesea comparat cu X, compania a adoptat o poziție agresivă privind moderarea conținutului, limitând vizibilitatea conținutului politic și blocând în mod explicit subiectele „potențial sensibile”, inclusiv orice legat de COVID-19, din rezultatele căutărilor.

Stone a confirmat ulterior că presupusa eroare a fost remediată: „Astăzi mai devreme, am identificat o eroare în care selecțiile oamenilor în instrumentul de setări pentru conținut politic de pe Instagram păreau să se fi resetat, deși nu s-a făcut nicio schimbare,” a scris el pe Threads. „Problema a fost acum remediată și încurajăm oamenii să verifice și să se asigure că setările lor reflectă preferințele lor”.

Ca referință, Threads este o aplicație dezvoltată de Instagram, care permite utilizatorilor să posteze actualizări de text, fotografii și videoclipuri. Aceasta se concentrează pe comunicarea privată și interacțiunea cu prietenii apropiați. În esență, aplicația oferă o modalitate mai intimă de a împărtăși momente și de a comunica cu cei dragi.