Tehnologie

Nu vei mai putea face asta pe WhatsApp. Schimbarea care îi ajută pe unii, dar îi „încurcă” pe alții

WhatsApp a implementat destul de recent o nouă măsură pentru a-ți proteja confidențialitatea. Utilizatorii nu mai au posibilitatea să facă capturi de ecran sau să filmeze ecranul telefonului în anumite circumstanțe.

Această modificare se aplică exclusiv mesajelor temporare notate cu „view once”. Restricția se referă doar la acest tip de conținut, astfel că poți să realizezi capturi de ecran pentru alte mesaje în continuare, din fericire.

Este esențial să reții că atunci când trimiți un mesaj „view once”, destinatarul nu are posibilitatea să-l păstreze sau să-l salveze. Totuși, trebuie să fii atent, deoarece acesta poate face o poză cu un alt dispozitiv pentru a revedea conținutul.

Într-o primă instanță, această funcționalitate a fost introdusă pentru utilizatorii versiunii beta, dar a fost rapid implementată pentru toți utilizatorii.

Schimbările prevăzute pentru 2024

WhatsApp se pregătește să introducă trei noi funcționalități care vor schimba experiența utilizatorilor în 2024. După succesul funcțiilor precum editarea mesajelor și trimiterea de videoclipuri în HD, aplicația se îndreaptă către o nouă etapă a evoluției sale.

Conform informațiilor publicate de WABetaInfo.com, una dintre cele mai așteptate modificări este posibilitatea de a partaja actualizările de stare pe Instagram.

Într-o eră în care interconectivitatea platformelor sociale este din ce în ce mai importantă, această funcționalitate va permite utilizatorilor să-și împărtășească starea WhatsApp direct în povestea lor de pe Instagram, simplificând astfel procesul de partajare a conținutului.

Poți partaja sunet în timpul unui apel video

O altă noutate interesantă este capacitatea de a partaja sunet în timpul unui apel video. Această funcționalitate va aduce o nouă dimensiune comunicării pe WhatsApp, permițându-le utilizatorilor să se bucure de experiențe multimedia complete atunci când interacționează cu prietenii și familia.

În plus, introducerea numelui de utilizator pe WhatsApp va facilita conexiunile între utilizatori, eliminând necesitatea de a partaja numărul de telefon pentru a stabili legătura.

Prin intermediul unui nick-name personalizat, utilizatorii vor putea găsi și interacționa mai ușor cu persoanele din lista lor de contacte.