Tehnologie

Noutatea de la WhatsApp care te va bucura, dar și ajuta. Ce vei putea face

Dacă ești pasionat de fotografie și îți place să îți împărtășești pasiunea cu prietenii tăi, probabil că ești de acord că funcția AirDrop este excelentă, dar statutul său exclusiv pentru dispozitivele Apple este limitativ, mai ales dacă aduci WhatsApp în discuție.

Funcția care te-ar ajuta

Acum, WhatsApp pare să-i ofere o concurență serioasă pe toate platformele. Conform informațiilor furnizate de WABetaInfo, compania lucrează la o nouă actualizare care le-ar permite utilizatorilor să împărtășească fișiere cu dispozitivele din apropiere.

Noua funcționalitate a WhatsApp este încă în dezvoltare, nici măcar nu a ajuns încă la testarea beta, astfel că nu știm când va fi disponibilă, dar avem o idee bună despre cum va arăta.

În primul rând, utilizatorii vor trebui, probabil, să agite dispozitivul pentru a activa o solicitare și, desigur, să se afle în apropierea celeilalte persoane.

Vezi și: Cum te ferești de escrocii de pe WhatsApp. Ce nu trebuie, sub nicio formă, să faci

Destinatarul va trebui apoi să deschidă WhatsApp și să agite și el dispozitivul pentru a vedea și a accepta solicitarea de partajare.

Nu știm cât de aproape trebuie să fie cei doi, dar sigur vom afla.

Măsurile de securitate se extind și la partajarea de fișiere, probabil în principal fotografii și videoclipuri, care vor fi criptate de la un capăt la celălalt.

Vezi și: Anunțul WhatsApp pentru toți utilizatorii. Se întâmplă din luna octombrie, telefoanele care vor fi ”lovite”

Ce e nou la WhatsApp, cum se aplică pe ce e vechi

Platforma va păstra, de asemenea, private numerele de telefon atunci când utilizatorii împărtășesc fișiere cu persoane din afara contactelor lor.

Deși multe aspecte se aseamănă cu AirDrop, nu este clar dacă fișierele vor fi descărcate automat în rola de cameră a utilizatorului sau dacă vor funcționa doar cu Bluetooth.

În prezent, WhatsApp permite trimiterea a 100 de fotografii într-o singură tranșă, în cadrul mesajelor obișnuite, așa că va trebui să vedem cum se diferențiază această funcționalitate.

Vezi și: Funcția nouă de la WhatsApp: Ce trebuie să știi dacă folosești platforma de mesagerie, se schimbă ceva important