Tehnologie

Noutatea de la WhatsApp care îți vine în ajutor. Ce vei putea face de acum, dacă ești utilizator iOS

WhatsApp lansează, în sfârșit, o nouă actualizare pentru utilizatorii iOS, care le va permite oamenilor să trimită fotografii și videoclipuri prin platforma de mesagerie în calitatea lor originală, fără compresie.

Vezi și: WhatsApp nu va mai funcționa din octombrie pe aceste telefoane. Lista modelelor de la Samsung, LG sau Huawei

WhatsApp se schimbă, însă numai pentru utilizatorii de iOS (deocamdată)

Platforma este cunoscută pentru transferurile de media de calitate scăzută, chiar și după actualizarea din august care a adus puțină claritate în algoritmul de compresie, așa că aceasta este o schimbare binevenită.

Așa cum s-a zis anterior, aceste fișiere media nu sunt deloc compresate. În schimb, actualizarea tratează media ca fișiere de date standard.

Atunci când trimiți unul dintre aceste fișiere, ele nu sunt transformate în previzualizări pentru fereastra de chat, iar destinatarul poate da click pentru a le vizualiza.

Totuși, vei putea să trimiți în continuare media în modul vechi, dacă asta vrei să faci.

Cu toate acestea, această schimbare nu este automată. Trebuie să decizi conștient să trimiți o imagine sau un videoclip fără compresie și să apeși pictograma + pentru a transfera un document.

Vezi și: Anunțul WhatsApp pentru toți utilizatorii. Se întâmplă din luna octombrie, telefoanele care vor fi ”lovite”

Noua funcție va fi introdusă gradual

Restul este, practic, autoexplicativ. WhatsApp susține că aceasta este o implementare graduală, deci ar putea dura câteva săptămâni până când ajunge în rubrica ta de actualizare.

În ceea ce îi privește pe utilizatorii de Android, compania lucrează deja la asta, conform MacRumors, dar nu există informații despre lansarea oficială.

Acesta a fost, fără dar și poate, un an important pentru WhatsApp, de vreme ce platforma de mesagerie a încercat tot felul de funcționalități.

La calcul intră o aplicație dedicată pentru Mac în august, cu capacități de apel video pentru până la opt persoane, dar și un client Windows mai devreme în acest an.

Vezi și: Șase trucuri WhatsApp care îți fac viața mai ușoară: te ajută să “treacă mesajul”, să fii mai eficient