Tehnologie

Noul sistem de Inteligență Artificială va funcționa doar pe iPhone 15 Pro și iPhone 15 Max: Explicația Apple

Noul sistem de inteligență artificială, Apple Intelligence, dezvăluit recent de Apple, va fi disponibil exclusiv pe iPhone 15 Pro și iPhone 15 Max. Anunțul a fost făcut recent, în cadrul conferinței WWDC 2024.

Necesitatea puterii de calcul ridicate

În cadrul emisiunii The Talk Show Live, John Giannandrea, vicepreședintele Apple responsabil cu implementarea AI, a explicat că modelele de limbaj mare (LLM) necesită o putere de calcul semnificativă pentru a funcționa eficient. Aceasta înseamnă că doar dispozitivele cu performanțe ridicate, precum iPhone 15 Pro și iPhone 15 Max, sunt capabile să suporte aceste modele.

„Deducerea modelelor mari de limbaj este incredibil de costisitoare din punct de vedere computațional”, a explicat Giannandrea, citat de IGN.

Acesta a subliniat că dispozitivele trebuie să fie rapide și puternice pentru a gestiona cerințele intensive ale AI.

Funcționalități avansate cu Apple Intelligence

Apple Intelligence va aduce o serie de funcționalități bazate pe inteligență artificială pe iPhone 15 Pro și iPhone 15 Max. Printre acestea se numără:

Writing Tools: O funcție care va rescrie și corecta documente, facilitând astfel procesul de editare.
Genmoji: Un instrument care va utiliza inteligența artificială generativă pentru a crea descrieri în format text, oferind utilizatorilor o nouă modalitate de a se exprima.

Implicațiile pentru utilizatori

Decizia Apple de a limita Apple Intelligence la cele mai noi și puternice modele de iPhone subliniază angajamentul companiei de a oferi performanțe de top. Aceasta reflectă, de asemenea, necesitatea unei infrastructuri hardware avansate pentru a susține cele mai recente inovații în domeniul inteligenței artificiale.

Utilizatorii iPhone 15 Pro și iPhone 15 Max vor fi primii care vor experimenta aceste noi funcții, beneficiind de capacitățile extinse ale dispozitivelor lor pentru a îmbunătăți productivitatea și creativitatea.

Astfel, Apple continuă să împingă limitele tehnologiei mobile, introducând inovații care necesită performanțe hardware excepționale.

Apple Intelligence este sistemul personal de inteligență care integrează modele generative puternice în miezul iPhone-ului, iPad-ului și Mac-ului. Iată câteva aspecte cheie ale Apple Intelligence:

Instrumente de scriere inteligente:

Apple Intelligence aduce funcționalități noi pentru scris, inclusiv corectarea automată, rescrierea textului până când tonul și cuvintele sunt perfecte și rezumarea textului selectat printr-o simplă atingere. Aceste instrumente sunt disponibile aproape peste tot unde scrii, inclusiv în aplicații terțe.
Notificările prioritare sunt afișate în partea de sus a stivei, astfel încât să poți vedea imediat la ce trebuie să acorzi atenție. Și notificările sunt rezumate, pentru a le putea parcurge mai rapid.

Reducerea întreruperilor:

Funcția Reduce Interruptions înțelege conținutul notificărilor și îți arată cele care necesită atenție imediată. De exemplu, un mesaj text despre ridicarea copilului de la grădiniță mai târziu în zi.
În aplicația Mail, poți utiliza un Smart Reply pentru a răspunde rapid la e-mailuri, cu toate detaliile corecte.

Imagini personalizate și Genmoji:

Apple Intelligence permite crearea de imagini originale și Genmoji personalizate. Poți transforma un desen într-o imagine relevantă pentru notele tale sau crea un film de memorie personalizat pe baza descrierii furnizate.

Apple Intelligence redefinește standardele de confidențialitate în domeniul inteligenței artificiale, oferind o experiență puternică și personala.