Tehnologie

Noua actualizare de la Chrome: ce se va întâmpla cu documentele PDF

Chrome va putea converti în curând fișierele PDF în text pe care le va putea citi cu voce tare. Persoanele care au probleme cu vederea vor putea beneficia de această funcție.

În curând, Google va facilita interacțiunea cu PDF-urile dacă aveți vederea slabă. Compania adaugă tehnologie OCR (recunoaștere optică a caracterelor) în Chrome, care poate converti PDF-urile în text, ceea ce le face mai accesibile, mai ales dacă doriți ca un cititor de ecran să le citească cu voce tare. Instrumentul va oferi, de asemenea, descrieri ale imaginilor.

Google Chrome are o nouă actualizare

Funcția va fi disponibilă în „lunile următoare”, spune Google. De asemenea, compania intenționează să extindă funcționalitatea dincolo de Chrome în cursul acestui an, deși nu a spus ce platforme ar putea primi upgrade-ul.

Introducerea aceasta vine ca parte a unui impuls educațional mai amplu care include licențierea aplicațiilor pentru Chromebook-urile școlare și acces gratuit la Adobe Express în SUA. Administratorii vor avea, de asemenea, un control mai strâns asupra a ceea ce studenții și profesorii pot accesa pe Chromebook-urile lor – pot interzice studenților să copieze și să lipească text de pe anumite site-uri web, cum ar fi instrumentele AI generative care i-ar putea ajuta să trișeze la teste. Între timp, utilizatorii vor putea să închidă mai ușor camera sau microfonul, indiferent de locul în care se află în sistemul de operare Chrome.

Funcția PDF de citire cu voce tare este destinată în principal sălilor de clasă, unde studenților cu probleme de vedere le va fi mai ușor să citească materialele scanate sau articolele de cercetare necesare. Cu toate acestea, acest lucru va face și internetul mai accesibil pentru publicul larg. Nu este neobișnuit ca site-urile web să pună termeni și alte informații importante în fișiere PDF. Upgrade-ul viitor pune astfel aceste informații la îndemâna mai multor persoane.