Tehnologie

Nici în Gmail și Google Docs nu mai scapi de inteligență artificială. Ce rost are Gemini peste tot

Google adaugă inteligența artificială propulsată de Gemini la mai multe sarcini în Workspace, inclusiv în aplicații precum Gmail și Docs.

În cadrul prezentării sale de la evenimentul Google I/O de ieri, compania a anunțat că Gemini 1.5 Pro va fi disponibil în panoul lateral al Workspace ca „țesut conectiv între mai multe aplicații cu fluxuri de lucru alimentate de AI”, pe măsură ce AI-ul devine mai inteligent, învață mai multe despre tine și automatizează mai mult din fluxul tău de lucru.

Gemini își „bagă coada” peste tot

Ca referință, Gemini are rolul de a-ți economisi timpul și efortul de a căuta prin fișiere, e-mailuri și alte date din mai multe aplicații.

„Workspace în era Gemini va continua să deblocheze noi modalități de a face lucrurile”, a declarat Aparna Pappu, VP Google Workspace, la eveniment.

Noul panou lateral al Workspace, care va fi lansat mai întâi în Gmail, Docs, Sheets, Slides și Drive, îți va permite să discuți cu Gemini despre conținutul tău. Fereastra sa de context mai lungă (practic, memoria sa) îi permite să organizeze, să înțeleagă și să contextualizeze datele tale din diferite aplicații, fără a părăsi aplicația în care te afli. Acest lucru include lucruri precum compararea fișierelor atașate, rezumarea (și răspunsul la întrebări de la un email lung) sau evidențierea punctelor cheie din înregistrările de întâlniri.

Cum îți face Google viața mai ușoară

Un alt exemplu oferit de Google a fost planificarea unei reuniuni de familie atunci când bunica ta îți cere informații despre hotel. Cu panoul lateral al Workspace, poți să-i ceri lui Gemini să găsească documentul Google cu informațiile de rezervare folosind promptul „Care este numele hotelului și adresa de e-mail a managerului de vânzări enumerate în @Reuniunea de familie 2024?”.

Google spune că va găsi documentul și îți va oferi un răspuns rapid, permițându-ți să-l inserezi în răspunsul tău și economisindu-ți timpul prin emularea autenticității umane pentru bunica dragă.

Modificările bazate pe e-mailuri vin și în aplicația mobilă Gmail: „Gemini va putea în curând să analizeze firele de e-mailuri și să ofere o vedere sumarizată cu punctele cheie direct în aplicația Gmail, la fel cum poti în panoul lateral”, a declarat compania.

Sumarizarea în aplicația Gmail va fi disponibilă în Workspace Labs începând din această lună. Între timp, panoul lateral al Workspace actualizat va fi disponibil începând de ieri pentru utilizatorii Workspace Labs și Gemini pentru utilizatorii Workspace Alpha. Google spune că toate caracteristicile vor fi disponibile pentru restul clienților Workspace și pentru utilizatorii Google One AI Premium începând cu luna viitoare.