Tehnologie

Multitasking-ul nu a fost niciodată mai ușor: ASUS a lansat, la CES 2024, AirVision M1, ochelarii care te ajută să jonglezi între „realități”

ASUS a prezentat o listă destul de lungă de produse la ediția CES din 2024, desfășurată la Las Vegas, printre care și o pereche de ochelari revoluționari numiți AirVision M1.

Vezi și: Lenovo la CES 2024 – laptopuri perfecte pentru multitasking și ”monștri” de gaming, toate cu inteligență artificială

Vezi și: ASUS la CES 2024 – primul laptop din lume cu două ecrane de 14 inci, lansat oficial. De ce este impresionant Zenbook Duo UX8406

ASUS a lansat, la CES 2024, AirVision M1

Ochelarii multifuncționali care s-ar putea să fie ce-ți lipsea anul acesta

Totuși, aceștia nu reprezintă adevărat o competiție pentru viitorii Apple Vision Pro și pentru ochelarii de realitate mixtă prezenți la eveniment, de la alte companii, dar nimeni nu poate spune că invenția celor de la ASUS nu iese în evidență, fiind, de departe, una demnă de luat în considerare.

AirVision M1 reprezintă, simplist explicat, o afișaj numai de purtat cu capacitatea de a genera mai multe ecrane virtuale, presupus pentru a le permite utilizatorilor să gestioneze mai multe sarcini simultan.

Este echipat cu un ecran Micro OLED FHD (1.920 x 1.080) care oferă un câmp de vizualizare vertical de 57 de grade.

Sistemul dispozitivului are trei grade de libertate, iar utilizatorii pot jongla mai multe ecrane în aspectul dorit, fie că este 16:9, 21:9 sau 32:9.

Vezi și: ASUS ROG Zephyrus G16 GU605, lansat la CES 2024 – laptopul de gaming ultraperformant pentru noua generație

Vezi și: CES 2024: LG dezvăluie televizoarele viitorului – OLED cu 144Hz și inteligență artificială. În plus, primul TV transparent și alte gadgeturi futuriste

Ce aduce ASUS nou cu acești ochelari

Ochelarii revoluționari pot face acest lucru prin intermediul touchpad-ului intuitiv situat pe partea stângă, unde poți regla inclusiv luminozitatea și poți activa modul 3D. Dispozitivul vine și cu microfoane și difuzoare integrate pentru anularea zgomotului.

Deși ar putea părea că AirVision M1 ar putea fi un companion bun pentru persoanele care au nevoie să își ducă munca cu ei în călătorii, nu este un dispozitiv purtabil independent: trebuie să fie conectat la un PC sau la un telefon prin USB-C pentru a funcționa.

ASUS nu a dezvăluit încă prețul sau când vei putea cumpăra această „jucărie” – rămâne să așteptăm comunicatele oficiale din partea gigantului.

Vezi și: Ce este Vasco și cum funcționează translatorul universal. Vine cu internet gratuit pe viață