Tehnologie

Modificarea de la DALL-E care vine să combată fraudele pe internet. Ce se întâmplă cu imaginile generate de inteligența artificială

Imaginile generate pe DALL-E 3 de la OpenAI vor avea acum adăugată un watermark de la Coalitia pentru Proveniența și Autenticitatea Conținutului (C2PA).

C2PA este un standard tehnic deschis care le permite editorilor, companiilor și altora să înglobeze metadate în media pentru a verifica originea și informațiile asociate.

Vezi și: Inteligența artificială îți citește, oficial, gândurile. Sistemul AI de la Meta, mai revoluționar decât părea

Cum va funcționa watermark-ul de la DALL-E

Watermark-ul va fi dublu: există o semnătură CR în colțul din stânga sus al fiecărei imagini și există metadate invizibile.

Pentru a verifica proveniența unei imagini, oamenii pot merge pe site-ul Content Credentials Verify și pot încărca imaginea acolo. Doar acolo va apărea eticheta CR.

Imaginile produse prin intermediul API-ului vor conține o semnătură care indică faptul că au fost generate de modelul subiacent DALL·E 3.

Filigranul va apărea pe imaginile generate din ChatGPT și prin intermediul API-ului pentru modelul DALL-E 3 și funcționează deja.

Vezi și: Inteligența artificială trebuie să fie reglementată. Impactul ei asupra învățământului, măsurile propuse de UNESCO

Mai multă onestitate pe internet

„Noi credem că adoptarea acestor metode pentru stabilirea provenienței și încurajarea utilizatorilor să recunoască aceste semnale sunt cheia pentru a crește încrederea în informațiile digitale”, a declarat OpenAI.

Imaginile produse în cadrul ChatGPT vor conține un manifest suplimentar, care indică faptul că respectivul conținutul a fost creat folosind ChatGPT.

Luna trecută, OpenAI a spus că experimentează propriul clasificator de proveniență, un nou instrument pentru detectarea imaginilor generate de DALL-E. Dar nu s-a menționat nimic despre acest lucru în cea mai recentă actualizare.

Sistemul de semnătură digitală C2PA nu este destinat doar generatorilor de imagini AI, producătorii de camere foto precum Sony și Leica îl încorporează, de asemenea, în hardware-ul lor. Adobe și Microsoft îl adoptă, de asemenea.

Vezi și: Lucruri uimitoare despre trecutul, prezentul și viitorul inteligenței artificiale: cum ne afectează viețile AI