Tehnologie

Miliardarii lumii pregătesc un oraș utopic: unde se va construi și cum va fi viaţa în interiorul acestuia

Într-o mișcare îndrăzneață care i-a entuziasmat pe locuitorii comitatului Solano, California Forever, o subsidiară a Flannery Associates a dezvăluit recent o viziune grandioasă pentru un nou oraș construit de miliardarii lumii care ar putea remodela peisajul regiunii de lângă San Francisco.

Proiectul prevede o „comunitate care poate fi plimbată” care îmbină esența durabilității, oportunități locale de angajare și resurse educaționale. Randările lansate pe site-ul lor recent lansat oferă o imagine tentantă asupra a ceea ce ar putea deveni acest oraș futurist.

Imaginile captivante generate de computer descriu un oraș plin de viață și vitalitate. Oamenii sunt văzuți mergând cu caiacul de-a lungul căilor navigabile curate, aruncând lansetele în lacuri liniștite, pedalând prin peisaje verzi luxuriante și savurând experiențe culinare în aer liber. Aceste ilustrații evocă un sentiment de armonie între viața urbană și natură, înfățișând o comunitate idilică în care locuitorii se îmbină perfect cu împrejurimile lor.

Localnicii nu sunt de acord cu constructia noului oras sustenabil

În centrul viziunii California Forever se află cinci principii de bază de design, așa cum sunt dezvăluite pe site-ul lor. Primul principiu se învârte în jurul creării de oportunități locale de muncă pentru locuitorii regiunii Solano, promițând împuternicire economică și creștere în cadrul comunității. Accentul pus pe „cartierele care pot fi plimbate” urmărește să stimuleze un sentiment de unitate și conexiune, promovând stiluri de viață sănătoase și reducând dependența de automobile.

Poate cel mai frapant aspect al proiectului este planul ambițios de a înființa o fermă solară mare. Acest demers conștient de mediu se aliniază perfect cu angajamentul Californiei față de sursele de energie regenerabilă și durabilitate. Ferma solară propusă nu servește doar ca sursă de energie durabilă, dar evidențiază și angajamentul proiectului de a reduce amprenta de carbon și de a aborda criza climatică urgentă.

Miliardarii lumii doresc să construiască un oraș nou

Cu toate acestea, dezvăluirea acestor randări captivante nu a fost lipsită de controverse. Oficialii locali, inclusiv Catherine Moy, primarul din Solano Fairfield, au criticat California Forever pentru abordarea sa clandestină a planificării și execuției. Congresmanul John Garamendi, un critic vocal, a acuzat compania că se implică în „practici disprețuitoare, secrete, teribile”.

Ca răspuns, California Forever a explicat că discreția sa este esențială pentru a preveni o creștere a speculațiilor nechibzuite asupra terenurilor, afirmând că sunt dornici să se angajeze într-un dialog despre viitorul proiectului, acum că confidențialitatea nu mai e o constrângere. Este clar că, deși proiectul este foarte promițător, încă nu a câștigat sprijinul unanim al comunității locale și al reprezentanților lor aleși.

Randarile generate de AI au fost postate pe site-ul oficial al dezvoltatorului

Pentru a asigura undă verde pentru această afacere ambițioasă, California Forever trebuie acum să navigheze în procesul complex de obținere a aprobării de la rezidenții din județul Solano. Potrivit site-ului web al companiei, aceștia au inițiat deja un sondaj pe 2.000 de rezidenți locali în efortul de a aduna informații și feedback valoros.

Pe măsură ce acest proiect vizionar se desfășoară, rămâne de văzut dacă California Forever își poate echilibra marile idealuri cu realitățile practice și preocupările comunității din județul Solano. Viitorul acestei „comunități plimbabile” poate depinde foarte bine de un dans delicat între aspirațiile îndrăznețe și nevoile celor care numesc această regiune acasă. Indiferent de rezultat, acesta servește ca o amintire emoționantă a posibilităților și provocărilor nemărginite care se află la intersecția inovației, sustenabilității și dezvoltării comunității, arată businessinsider.com.