Microsoft te ajută să înveți inteligența artificială, să-ți iei diplomă: cum devii „licențiat” în AI
Inteligența artificială este un subiect sensibil pentru unii, în 2023, dar din ce în ce mai prezent în viețile noastre, fie că ne place, sau nu, acest lucru.
Întocmai din acest motiv, Microsoft a anunțat un nou program de instruire a angajaților în domeniul inteligenței artificiale. Inițiativa va oferi cursuri gratuite prin LinkedIn, inclusiv certificare.
Inițiativa Microsoft AI Skills, parte a programului Skills for Jobs al companiei, va include cursuri gratuite create de LinkedIn, oferind cursanților „primul certificat profesional privind AI generativă de pe piața de învățământ online”.
Microsoft a declarat că aceste cursuri vor acoperi concepte introductive de AI și „cadre responsabile de AI”, culminând cu certificarea cursantului.
Tot ceea ce trebuie să știi despre aceste cursuri
Momentan, cursurile se vor organiza în limba engleză, dar compania spune că va adăuga spaniolă, portugheză, franceză, germană, chineză simplificată și japoneză „în următoarele luni”.
În plus, compania va lansa inclusiv un set de instrumente pentru formatori ce va beneficia de „conținut descărcabil, de dimensiuni reduse pentru formatori” și un curs separat de inteligență arficială pentru profesori și alți formatori.
Microsoft a anunțat, de asemenea, un program deschis de granturi pentru AI, cu scopul de a-i stimula pe cei defavorizați. Generative AI Skills Grant Challenge reprezintă, în sine, o colaborare între data.org, Microsoft AI for Good Lab și GitHub.
Acesta își propune să „exploreze, să dezvolte și să implementeze modul în care nonprofitul, întreprinderile sociale și instituțiile de cercetare sau academice care pot pregăti și împuternici forța de muncă să folosească AI generativă”.
Beneficiarii granturilor vor primi sprijin financiar, oportunități de învățare în grup, instruire/îndrumare privind datele și acces la evenimente Microsoft și resurse de cloud-computing. Programul de granturi acceptă, în acest moment, cereri cu un termen limită stabilit pentru data de 15 august.
Evident, într-o lume în care inteligența artificială aproape că ne compleșește, este important ca oamenii să știe să o utilizeze și să profite la maxim de ajutorul pe care îl poate da această tehnologie.