Tehnologie

Microsoft pregătește noi schimbări: ce se întâmplă cu Windows 11

Schimbările nu sunt chiar oficiale, dar probabil că vor veni.

Microsoft intenționează să elimine unele opțiuni de gestionare a folderelor din File Explorer în Windows 11. Modificările apar în cel mai recent Windows 11 Insider Preview Build 23481 și, prin urmare, nu sunt încă oficiale. Dar sunt testate și probabil că vor face saltul într-o actualizare viitoare pentru Windows 11 propriu-zis.

Deci, ce se schimbă?

Ei bine, iată o detaliere completă a elementelor care sunt eliminate din Opțiunile folderului din File Explorer (prin Tom’s Hardware):

Ascunde conflictul de îmbinare a folderului.
Afișați întotdeauna pictograme, niciodată miniaturi.
Afișează pictograma fișierului pe miniaturi.
Afișați informații despre tipul fișierului în sfaturi pentru foldere.
Ascundeți fișierele OS protejate.
Afișați literele de unitate.
Afișați descrierea pop-up pentru elementele folder și desktop.
Afișați fișierele NTFS criptate sau comprimate color.
Utilizați expertul de partajare.

Este foarte demn de remarcat faptul că Microsoft spune că aceste caracteristici nu sunt complet anulate. În schimb, acestea vor fi accesibile numai prin setările de registry.

Ideea, probabil, este de a reduce dezordinea în meniurile contextuale, reducând opțiunile disponibile până la cele mai frecvent utilizate și făcând astfel mai ușor de găsit și accesat.
Microsoft spune că „multe dintre acestea sunt setări vechi care există de ani de zile și nu sunt utilizate în mod regulat de către utilizatorii Windows 11”. Și astfel, aceste setări nu vor mai apărea în opțiunile folderului din File Explorer, cel puțin în această versiune Insider Preview.

Cât de mult vei rata oricare dintre opțiunile de mai sus este, evident, un lucru destul de personal. Dar pare surprinzător faptul că Microsoft consideră că funcțiile ca „afișează literele de unitate”, „afișează întotdeauna pictogramele, niciodată miniaturile” și „afișează pictograma fișierului pe miniaturi” sunt atât de rar folosite de utilizatori încât ar putea la fel de bine să fie abandonate.