Tehnologie

Microsoft lansează Recall, funcția care îți face viața mai ușoară. Cum funcționează, de fapt

La conferința Build 2024, Microsoft a dezvăluit Rewind, o nouă caracteristică care își propune să facă căutările locale pe PC-urile cu Windows la fel de rapide și eficiente ca cele pe web.

Similar cu aplicațiile terțe precum Rewind, Recall de la Microsoft pentru PC-urile Copilot+ utilizează inteligența artificială pentru a recupera practic orice ai văzut pe PC-ul tău. Microsoft o descrie ca și cum i-ai oferi PC-ului tău o memorie fotografică.

Cum funcționează Recall

Managerul de produs de la Microsoft, Caroline Hernandez, a dat exemplul căutării unei rochii albastre pe Pinterest folosind un PC cu Windows și Recall.

Întorcându-se mai târziu, ea poate căuta pe linia de timp a lui Recall cuvântul rochie albastră (folosind vocea ei), care adună toate căutările sale recente, salvând-o de la necesitatea de a căuta prin istoricul browserului.

Recall poate găsi rapid și emailuri specifice, documente sau conversații pe care le-ai avut pe PC-ul tău.

Microsoft spune că Recall folosește asocieri semantice pentru a face conexiuni.

Alte exemple pe care compania le-a dat includ folosirea lui Recall pentru a găsi un anumit slide PowerPoint folosind vocea ei.

Microsoft spune că poate porni cu informații exacte sau cu indicii contextuale vagi pentru a găsi ceea ce dorești.

Ce este nou, veștile bune de la gigant

Într-o conferință de presă plină de lansări și vești, desfășurată luni, Microsoft a dezvăluit una dintre cele mai mari schimbări aduse peisajului PC-urilor cu Windows.

De altfel, în ultimul timp. PC-urile Copilot+, conduse de noile modele Surface Laptop și Surface Pro, reprezintă o nouă linie promițătoare de computere alimentate de cipuri Qualcomm Arm.

Acest lucru permite o durată semnificativ îmbunătățită a bateriei, fără (asta dacă Microsoft are dreptate atunci când afirmă asta) compromisurile de performanță și compatibilitate care au afectat iterațiile anterioare Windows-on-Arm în ultimii doisprezece ani sau cam așa ceva.

Ce mai are în plan Microsoft?

Cu siguranță, și mai multe știri despre inteligența artificială vor apărea în curând, pentru că Microsoft nu vrea sub nicio formă să rămână în urmă.

Cu știrile despre hardware și Windows 11 deja pe masă, CEO-ul Satya Nadella și echipa sa pot oferi și mai multe detalii despre modul în care parteneriatul OpenAI al companiei va continua să se dezvolte și cum Redmond va continua să contracareze upgrade-urile Gemini ale Google, anunțate chiar săptămâna trecută. Totuși, rămâne de văzut cum va evolua toată această situație, dar viitorul sună destul de bine, în acest context.

Pe de altă parte, nu trebuie să uităm de faptul că 2024 este anul în care absolut toate companiile de tehnologie se ghidează pe inteligența artificială, astfel că vorbim despre o concurență acerbă pe care nici măcar gigantul Microsoft nu are șanse prea mari să o câștige.

În definitiv, concurența a adus mereu beneficii, de vreme a avut darul de îmbunătăți calitatea produselor oferite și de a împiedica stagnarea tehnologică companiilor de profil.