Tehnologie

Microsoft face încă un pas în lumea AI: ce este Windows Copilot, cum te va ajuta

Spre deosebire de Meta, Microsoft nu trebuie să-și schimbe numele pentru a dovedi că se angajează într-o platformă tehnologică complet nouă, ci doar să dea anunțul.

După ce a lansat, la începutul acestui an, motorul său de căutare Bing cu AI, compania a dezvăluit Microsoft 365 Copilot pentru aplicațiile Office.

Microsoft a oferit un instrument AI pentru dezvoltatori în 2021, odată cu GitHub Copilot. La conferința pentru dezvoltatori Build, Microsoft face următorul pas inevitabil: face AI o parte integrantă a Windows 11.

Cum folosești Windows Copilot

Noul instrument Windows Copilot se află în bara laterală a Windows și, la fel ca chatul AI de la Bing, îl poți folosi ca motor de căutare super-puternic introducând întrebări generale.

Rămânând fidel numelui său, este profund integrat în Windows. Îi poți cere să îndeplinească sarcini în cadrul sistemului de operare, cum ar fi pornirea modului de lumină de noapte sau schimbarea fundalului desktopului, fără a căuta anumite setări.

Windows Copilot poate funcționa, de asemenea, ca un veritabil asistent virtual prin rezumarea documentelor sau lansarea unei aplicații foto.

„Mă gândesc la Windows și la rolul AI ca la o oportunitate”, a declarat Panos Panay, vicepreședinte executiv și director de produs Microsoft, într-un interviu acordat Engadget, înainte de lansare.

„Avem sute de milioane de oameni care folosesc Windows, iar aducerea puterii AI în Windows 11 va oferi nu numai oportunitatea de a deveni mai creativi și productivi, dar, în cele din urmă, va ajuta orice utilizator Windows să devină un utilizator puternic”, a completat acesta.

Windows Copilot, care va fi disponibil pentru previzualizare în iunie, are, de asemenea, potențialul de a ajunge la mult mai mulți utilizatori decât Bing.

Motorul de căutare al companiei a primit, în mod clar, multă atenție datorită inteligenței artificiale, iar Microsoft a declarat că a atins 100 de milioane de utilizatori activi zilnic la o lună după lansarea funcției de chat AI.