Tehnologie

Meta promite mai multă siguranță pe rețelele sale de socializare, în 2024. Cum va face asta, cum te va feri de conținutul nepotrivit

Meta a anunțat marți că va ascunde anumite tipuri de conținut de utilizatorii adolescenți de pe Facebook și Instagram, inclusiv conținut legat de sinucidere și tulburări de alimentație.

Vezi și: Meta reinventează Facebook copiind Instagram. Ce va fi nou, ce pe cine ajută, de fapt

Meta, pusă la colț

Schimbările vin în urma feedback-ului pe care gigantul tech spune că l-a primit de la experți în dezvoltarea adolescenților, psihologie și sănătate mintală.

Compania spune că încearcă deja să blocheze astfel de postări pentru adolescenți în Reels și pagina Explore, dar astfel de postări nu ar trebui să apară în Feed-urile și Poveștile utilizatorilor adolescenți, nici măcar atunci când sunt postate de alții pe care aceștia îi urmăresc.

Cu toate acestea, nu este clar cât de evidentă va fi această modificare pentru acești utilizatori, ceea ce ar putea duce la o implicare mai scăzută atunci când oamenii caută suport în comunitate.

Vezi și: Meta integrează inteligența artificială: editarea generativă a imaginilor AI vine pe Instagram

Răspunsul gigantului

„Să luăm exemplul cuiva care postează despre lupta lor continuă cu gânduri de auto-vătămare”, ilustrează comunicatul de la Meta, potrivit PetaPixel.

„Acesta este un subiect important și poate contribui la eliminarea stigmatizării acestor probleme, dar este un subiect complex și nu este neapărat potrivit pentru toți tinerii.

Vom începe să eliminăm acest tip de conținut din experiențele adolescenților pe Instagram și Facebook, precum și alte tipuri de conținut inadecvat pentru vârstă”, se arată, de asemenea, în comunicat.

Cu toate acestea, utilizatorii mai tineri încă pot posta astfel de conținut și își pot împărtăși perspectivele. Meta a declarat că va continua să ofere resurse pentru oricine caută sprijin.

Adolescenții vor fi automat mutați către cele mai restrictive setări de control al conținutului pe Facebook și Instagram, care filtrează „conținutul sau conturile potențial sensibile în locuri precum Căutare și Explore”.

Utilizatorii noi sub 18 ani sunt deja plasați în această categorie, dar schimbarea i-ar muta și pe utilizatorii adolescenți existenți în această setare.

În plus, adolescenții de pe Instagram și Facebook vor primi o notificare în care vor fi rugați să-și revizuiască setările de siguranță și de confidențialitate.

Vezi și: Cum te transformă Meta în cobai pentru a-și antrena sistemul de inteligență artificială. Facebook și Intagram, principalele „surse”