Tehnologie

Meta integrează inteligența artificială: editarea generativă a imaginilor AI vine pe Instagram

Editarea generativă a imaginilor AI vine pe Instagram. Meta începe să își respecte promisiunea de a aduce AI generativă tuturor produselor sale.

Meta începe să își respecte promisiunea de a aduce AI generativă tuturor produselor sale. La evenimentul Connect al companiei, a dezvăluit noi funcții de editare a imaginilor AI și creare de stickere pentru Instagram.

Ce planuri are Meta cu inteligența artificială

Un instrument numit „restyle” seamănă cu un filtru AI generativ supraalimentat. Acesta le permite utilizatorilor să editeze fotografiile existente în diferite aspecte, conform companiei.

Vezi și Inteligența artificială de la Meta a descoperit cum să reducă emisiile de carbon: cum funcționează noul sistem

„Gândiți-vă să introduceți un descriptor precum „acuarelă” sau un mesaj mai detaliat, cum ar fi „colaj din reviste și ziare, margini rupte” pentru a descrie noul aspect al imaginii pe care doriți să o creați”, a explicat compania.

Compania a previzualizat, de asemenea, un nou instrument numit „backdrop”, o funcție generativă de ecran verde alimentată de AI. Utilizatorii pot introduce solicitări precum „pune-mă în fața unei aurore boreale sublime” și va crea o nouă versiune a imaginii cu fundalul relevant aplicat. Compania nu a spus când vor fi disponibile restyle-urile și fundalul utilizatorilor Instagram, dar a spus că instrumentele vor sosi „în curând”.

Ce poți face cu fotografiile pe Instagram, folosind AI

Mai mult, compania a adăugat că postările create folosind atât fundal, cât și restyle vor veni cu etichete care indică „folosirea AI pentru a reduce șansele ca oamenii să le confunde cu conținut generat de oameni”. Meta nu a împărtășit cum vor arăta etichetele, dar ecranele de informații care spun „imagine generată de Meta AI” au fost observate anterior pe Instagram.

Vezi și Șeful Facebook anunță un plan îndrăzneț: va integra inteligența artficială în fiecare produs Meta

Meta a prezentat și noi stickere generate de AI, care vor fi disponibile pe Instagram, precum și pe WhatsApp, Messenger și Facebook Stories. Funcția le permite utilizatorilor să creeze rapid stickere personalizate pentru chat-urile și poveștile lor, prin solicitări text. Aceste stickere vor fi lansate „pentru a selecta utilizatorii de limba engleză” ai aplicațiilor companiei „în cursul lunii viitoare”, a spus Meta.

Ca referință, aceste cracteristici vin în momentul în care Mark Zuckerberg a promis în mod repetat că funcțiile AI generative vor fi disponibile în fiecare aplicație deținută de Meta. Compania a anunțat, de asemenea, mai mult de 25 de chatbot-uri AI generative, inclusiv mai multe personalități bazate pe celebrități și creatori din viața reală.