Tehnologie

Mesajul dimineții de la Casa de Pensii, așa te faci bugetar. Cum te angajezi la stat, care sunt posturile disponibile

Casa de Pensii este o instituție de stat care, deja de ceva timp, face angajări masive. Rămâne doar să decizii dacă merită să te muți în altă localitate pentru a deveni bugetar cu acte în regulă.

Autoritățile române au anunțat de mai multe ori în ultimul an că au oprit sau suspendat angajările în structurile statului român. În practică, există foarte multe excepții la acea regulă, iar posturi, iar Casa de Pensii se numără printre ele. Autoritatea națională a anunțat mai multe poziții disponibile în structurile sale județene.

Unde te poți angaja la Casa de Pensii Publice

Casa Județeană de Pensii Arad informează că în în conformitate cu prevederile art. II alin. (2) din Legea nr. 362/2022 pentru aprobarea OUG nr.90/23.08.2021, privind unele măsuri din domeniul pensiilor publice, organizează concurs pentru ocuparea a două posturi de execuție, contractuale pe perioada determinată, din cadrul instituției pentru perioada 01.10.2023 – 31.08.2024:

consilier (studii Superioare), debutant – număr posturi: – 1;
referent (studii Medii), debutant – număr posturi: – 1;

Un anunț similar a venit și de la Cluj. Casa Județeană de Pensii Cluj anunță scoaterea la concurs în data de 27.09.2023, ora 10.00 (proba scrisă) a următoarelor posturi contractuale vacante de execuție, pe perioadă determinată, până la data de 31.08.2024. Pozițiile disponibile sunt:

– CONSILIER (Studii superioare), DEBUTANT – 4 posturi la sediul central -Cluj Napoca

– REFERENT (Studii medii), DEBUTANT   -3 posturi la sediul central- Cluj Napoca.

În ambele cazuri, posturile scoase la concurs sunt în vederea recalculării pensiilor din sistemul public de pensii, personalul desfășurând activități în vederea eficientizării operaţionale şi serviciilor electronice avansate pentru sistemul naţional de pensii prin digitalizare şi recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii conform Planului naţional de redresare şi rezilienţă din cadrul R6.

Vizează reforma sistemului public de pensii, investiţia 10., jalon 240 – Sistemul informatic din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice şi I9 și susţinerea procesului de evaluare a dosarelor de pensii aflate în plată, jalon 239 – Toate dosarele de pensii recalculate.