Tehnologie

LinkedIn introduce asistentul de job AI: Cum te ajută să scrii scrisori de intenție și să editezi CV-uri

LinkedIn avansează în utilizarea inteligenței artificiale pentru a sprijini căutarea de joburi pe platforma sa. Noile capabilități, disponibile pentru abonații premium marcați cu #OpentoWork, includ un CV personalizat, scrisori de intenție asistate de AI și căutări de joburi mai conversaționale.

Inovații pentru căutarea de joburi pe LinkedIn

Platforma a revoluționat funcția de căutare a joburilor, permițând utilizatorilor să filtreze listările după criterii precise precum „găsește-mi un job în marketing complet remote care plătește cel puțin 100,000 de dolari pe an” sau „găsește roluri de dezvoltare de afaceri în biotehnologie”. Aceste funcționalități simplifică procesul de căutare, eliminând nevoia de a naviga printre sute de listări cu ajutorul cuvintelor cheie.

Odată ce utilizatorii găsesc un rol de interes, asistentul integrat oferă feedback despre calificările lor și ajută în completarea aplicației. Utilizatorii pot încărca o copie a CV-ului lor actual, iar AI-ul LinkedIn oferă sugestii despre ce să actualizeze în funcție de descrierea jobului. Aceste recomandări pot include aspecte specifice de evidențiat sau chiar posibilitatea de a rescrie întregi secțiuni ale documentului. De asemenea, LinkedIn poate genera scrisori de intenție bazate pe experiența utilizatorului și pe jobul pentru care doresc să aplice.

Cea mai mare rețea profesională

Managerul de produs LinkedIn, Rohan Rajiv, explică că aceste instrumente sunt menite să fie un punct de plecare pentru utilizatori, mai degrabă decât o soluție completă. „Scopul nostru este să facem mai ușoară viața celor care au dificultăți în a-și spune povestea, care se confruntă cu un ecran gol încercând să construiască ceva”, a declarat el pentru Engadget. Totuși, el adaugă că compania se află încă în stadiile relativ timpurii ale implementării AI-ului și că în viitor s-ar putea automatiza mai mult din procesul de aplicare pentru joburi.

LinkedIn este cea mai mare rețea profesională din lume, oferind un spațiu virtual unde profesioniștii pot conecta, comunica și avansa în carieră. Lansată în 2003, platforma permite utilizatorilor să-și creeze profiluri detaliate, să stabilească legături cu alți profesioniști din diverse domenii și să exploreze oportunități de carieră. LinkedIn nu se limitează doar la networking, ci oferă și resurse pentru dezvoltare profesională, inclusiv știri de business, educație continuă și instrumente pentru căutarea de joburi. Prin integrarea inteligenței artificiale și a unor funcționalități inovatoare precum asistența pentru redactarea CV-urilor și scrisorilor de intenție, LinkedIn rămâne o resursă indispensabilă pentru profesioniștii din întreaga lume în căutarea succesului în cariera.