Tehnologie

iPhone 15 va veni cu încărcător nou: cum se conformează Apple la deciziile UE

Cel mai probabil, iPhone 15 va veni cu încărcător nou. Apple se conformează la deciziile UE.

Astfel, cel mai recent iPhone de la Apple va fi aproape sigur prevăzut cu un punct de încărcare USB-C atunci când va fi prezentat pe 12 septembrie, conform BBC Business.

În prezent, telefoanele de la Apple folosesc adaptorul proprietar Lightning, spre deosebire de rivalii săi, inclusiv Samsung. O lege a Uniunii Europene impune producătorilor de telefoane să adopte o conexiune de încărcare comună până în decembrie 2024 pentru a economisi bani pentru consumatori și a reduce risipa.

iPhone 15 va avea cel mai probabil încărcător USB-C

Majoritatea noilor produse Apple, cum ar fi cele mai recente iPad-uri, folosesc deja USB-C, dar gigantul din Cupertino a susținut că nu este în conformitate cu regula UE.

Când a fost introdusă în septembrie 2021, un reprezentant Apple a declarat pentru BBC News: “O reglementare strictă care impune un singur tip de conector înăbușă inovația în loc să o încurajeze, ceea ce, la rândul său, va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume”.

Adaptoarele Lightning la USB-C sunt deja disponibile la alte mărci de electronice, inclusiv la Amazon, iar toate iPhone-urile, începând cu iPhone 8, care a fost lansat în 2017, au acceptat încărcarea wireless.

Întrucât actualul iPhone 14 pare să fie acum ultimul dispozitiv Apple care îl va utiliza exclusiv, acest lucru ar putea marca începutul sfârșitului cablului Lightning – care se vinde în magazinul Apple la prețul de 19 lire sterline.

Nu este clar dacă aceasta va fi o schimbare globală a produsului, deși este mai puțin probabil ca gigantul tehnologic să facă o versiune diferită a telefonului doar pentru piața europeană.

Modificările sunt anticipate în noile dispozitive iPhone 15 și iPhone 15 Pro, care urmează să fie prezentate săptămâna viitoare, în cadrul evenimentului anual de toamnă al brandului.

Potrivit unui raport realizat de Bloomberg news, printre beneficiile schimbării pentru utilizatori se numără faptul că clienții vor putea folosi un singur încărcător pentru iPad, Mac și iPhone, precum și viteze de descărcare mai mari.