Tehnologie

iPhone 15 și iPhone 15 Pro au dată de lansare oficială. Ce trebuie să știi despre noile telefoane Apple

Evenimentul Apple iPhone 15 este programat pentru 12 septembrie. Gama iPhone care va fi anunțată probabil ar putea renunța, în sfârșit, la portul Lightning.

Te-ai săturat să le spui prietenilor și familiei să nu cumpere un iPhone 14 chiar acum? Și eu, așa că iată câteva vești bune în acest sens: Apple a stabilit o dată pentru evenimentul său anual din septembrie, în timpul căruia cu siguranță vom afla totul despre gama iPhone 15, precum și despre noile versiuni ale altor dispozitive. Poți seta o alertă de calendar pentru 12 septembrie la ora 13:00 ET pentru a îți aminti să vizionezi streamul live.

iPhone 15 și iPhone 15 Pro vor fi lansate pe 12 septembrie

Aproape de îndată ce evenimentul de anul trecut s-a încheiat, au început să circule zvonuri despre ceea ce Apple avea pregătit pentru gama iPhone 15. Toate modelele (cu excepția poate unui nou SE) ar putea renunța la crestătură și ar putea începe să folosească decupajul Dynamic Island care a debutat pe iPhone 14 Pro și Pro Max.

Poate fi necesar să optezi pentru un iPhone 15 Pro dacă dorești conectivitate WiFi 6E, mai degrabă decât WiFi 6. Rapoartele sugerează că 15 Pro și Pro Max vor avea rame mai subțiri și un cadru din titan, dar este posibil să fie nevoie să așteptăm până anul viitor pentru a vedea zvonurile iPhone Ultra.

Cel mai intrigant dintre toate, Apple poate începe, în sfârșit, să elimine treptat portul Lightning cu gama iPhone 15 și să facă trecerea mult așteptată la USB-C. Compania nu are prea mult de ales aici, deoarece toate tabletele și smartphone-urile vândute în Uniunea Europeană vor trebui să folosească acel port de încărcare începând cu anul viitor. Va fi mai simplu pentru Apple să folosească același conector pentru toate dispozitivele noi, în loc să încerce să se agațe de portul Lightning pe alte piețe.

În orice caz, nu va trebui să așteptăm mult pentru a afla totul despre noile iPhone-uri din acest an. Este probabil să aflăm despre ce urmează și pentru Apple Watch. Și există întotdeauna șansa ca Apple să aibă și o surpriză „încă un lucru” în mânecă.