Tehnologie

iPhone 15 ar putea avea un nou buton pentru oprirea sunetului: ce noutăți mai aduce Apple

Cu toate că nu vom vedea mari upgrade-uri la seria iPhone 15, față de iPhone 14, cele mai multe schimbări vor putea fi văzute la modelele Pro. Iată ce înseamnă butonul pentru oprirea sunetului al lui iPhone 15.

Așadar, Apple a vrut să înlocuiască butoanele fizice de pe latura stângă a modelelor Pro din seria iPhone 15 cu o funcție capacitivă, asemănătoare cu butonul Touch ID, care să ofere o funcție touch și să simuleze comportamentul butoanelor fizice prin vibrații. Ultimele informații din rândul partenerilor Apple și al producătorilor de accesorii arată, însă, că gigantul din Cupertino, din cauza unor probleme tehnice, a renunțat, deocamdată, la ideea butoanelor capacitive.

iPhone 15, un nou buton

Totuși, va există, din câte se pare, o schimbare la nivelul butoanelor. În cazul modelelor Pro, slider-ul pentru oprirea sunetelor va fi înlocuit de un buton normal. Acest buton nu va apărea și pe celelalte modele ale seriei. De asemenea, schițele făcute arată că „umflătura” camerelor foto de pe spate va fi mai mare. Acest obiectiv ar urma să se regăsească doar pe modelul Pro Max, conform MacRumors.

În ceea ce privește particularitățile care vor face iPhone 15 Ultra atât de special, telefonul se pare că va înlocui iPhone 15 Pro Max și, conform datelor obținute de Bloomberg, gadgetul va fi semnificativ mai scump decât în prezent. În plus, va fi semnificativ mai diferit din punct de vedere vizual și, în condiții ideale, s-ar putea să marcheze tranziția la USB Type-C, pe lângă alte schimbări importante.

Tot la capitolul zvonuri legate de iPhone 15, intră și posibilitatea ca toate telefoanele din viitoarea familie să incorporeze Dynamic Island, perforația în ecran pentru camere pe care o vezi momentan doar la iPhone 14 Pro. Dynamic Island permite noi moduri de a interacționa cu iPhone-ul tău, prezentând un design care îmbină linia dintre hardware și software, adaptându-se în timp real pentru a afișa alerte, notificări și activități importante.